Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
2
Vélemények
11
Képek
3
Videók

Érdekességek: Casanova - Az utolsó szerelem (2019)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

 

Benoît Jacquot rendező elmondása szerint a film ötlete jóval azelőtt merült fel benne, hogy kirobbant volna Havey Weinstein szexuális zaklatási botránya, és azt ezt követő #MeToo mozgalom.

(hp)
 

Benoît Jacquot Lars von Trier Nimfomániás című filmjében figyelt fel Stacy Martinra (Madame de Charpillon). "Azonnal meggyőzött a magabiztosságával, a szemtelen ártatlanságával és a képességével, hogy olyat mutasson meg, amit általában nem szoktunk megmutatni" - mondta a rendező. Mivel a színésznő ráadásul kiválóan beszél franciául, ezért Jacquot számára csak ő jöhetett szóba a Mr. Casanova női főszerepére.

(hp)
 

A Mr. Casanova Benoît Jacquot rendező és Vincent Lindon ötödik közös filmje.

(hp)
 

A Mr. Casanova alapjául Giacomo Casanov önéletrajzi könyve, a Histoire de ma vie (Életem története) szolgált.

(hp)
 

Casanova története számos korábbi filmadaptációt ért meg. Az első mozifilmet, melynek Casanova volt a főhőse, még 1927-ben mutatták meg Alexandre Volkoff rendezésében. A legközismertebb azonban Fellini 1976-os feldolgozása, melynek Donald Sutherland alakította címszerepét.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.