Hogy milyen gyorsan eltelik két évtized, azt jól mutatja, hogy az Amerikai pszichó idén húsz éves. Christian Bale egyik leghíresebb alakítása – amely megnyitotta neki az utat Batman titkos barlangja felé is – azonban érdekes titkokat rejt. Olyan titkokat, amelyekről még Bale-nek sem volt tudomása nem sokkal ezelőttig.

Az Amerikai pszichó szereplői közt Bale mellett feltűnt Josh Lucas is, akivel nemrégiben újra együtt dolgozhatott. Ők voltak ugyanis a főszereplői Az aszfalt királyainak is: Bale a szerelőből lett pilóta Ken Milest alakította, míg Lucas a Ford vezetőjét, Leo Beebe-t.

Christian Bale egy interjú során mesélt arról, amikor Lucas a forgatás alatt egyszer elárult neki egy titkot még az Amerikai pszichóval kapcsolatban. Patrick Bateman szerepét eredetileg Leonardo diCapriónak szánták, de a filmet rendező Mary Harron nem akart vele dolgozni, ő ragaszkodott Bale-hez. Csakhogy sok színész akkoriban nagyon furcsán nézett rá, mivel állításuk szerint a legrosszabb színész volt, akivel valaha együtt dolgoztak. És a legfurább az egészben, hogy Bale ebből akkor semmit sem vett észre. Egészen mostanáig nem tudott róla, hogy mit gondoltak akkor a színésztársai.

Persze Christian Bale-ben semmi neheztelés nem maradt húsz év távlatában, az interjú során is nevetve mesélte el a sztorit. Már csak azért sincs oka haragudni, mivel Lucas véleménye is azonnal megváltozott, amint megnézték egyben az elkészült Amerikai pszichót.