Christopher Nolan: Az Oppenheimer után jöhet a James Bond?

Christopher Nolan sosem titkolta azt, mennyire rajong a James Bond-franchise-ért, így több alkalommal is feltették már neki a kérdést, vállalná-e egy epizód rendezését.

Nolan legújabb rendezése, az Oppenheimer már megtekinthető a magyarországi mozikban, amelyet természetesen módon számos promóciós interjú előzött meg. A rendező ezekben több alkalommal is megjegyezte, hogy a stábbal arra törekedtek, hogy minél kevesebb digitális effektekt használjanak a munkálatok során.

A téma persze még így is a James Bond-filmekre terelődött, amelyre a rendező egy meglehetősen egyenes választ adott:

“Ezeknek a filmeknek a hatása a filmográfiámra kínos mértékben nyilvánvaló. Hihetetlen megtiszteltetés lenne egyet megcsinálni, ugyanakkor, amikor egy ilyen karaktert vállalsz, nagyon sajátos korlátok között dolgozol” - mondta Nolan a Happy Sad Confused podcastnak.

A rendező rendkívül tisztelettudóan igyekezett tehát elmondtani, hogy bár hatalmas megtiszteltetésnek venné, egy darabig még nem helyezi kilátásba, hogy valaha is James Bond-filmet forgasson, Nolan ugyanis szereti, ha teljes kontrollt gyakorolhat egy film munkálataiban.

77 Oppenheimer  (2023)

dráma | életrajzi | történelmi

SkyShowtime (2024.03.21.)

A második világháború egyik legborzalmasabb hozadéka az atombomba feltalálása, amelynek első és egyben utolsó bevetése sokkolta a világot. J. Robert Oppenheimer nevéhez... több»