Clickbait miatt forgatták ki Scarlett Johansson a túlzott PC-ről szóló véleményét

A napokban adott interjút Scarlett Johansson, amelyben többek között arról is beszélt, miért mondott le korábban a Rub & Tug Dante-ban való szerepéről.

A színésznő a filmben „Tex” Gill, a hetvenes évek egyik Pittsburgh-i bűnözőjét alakította volna, aki nőnek született, ám életét férfiként élte le végül. A szereposztás hivatalos bejelentését követően nem kis felháborodás követte, a színésznőt pedig több támadás is érte.

Johansson mindezekre korábban úgy reagált, hogy színészként bármilyen szerepet el kell tudnia játszani, hiszen ezek a szakmai elvárások közé tartoznak. A napokban felröppent nyilatkozata pedig futótűzként terjedt az interneten, amellyel kapcsolatban a színésznő újfent reagált.

„Személyesen úgy gondolom, hogy egy ideális világban bármely színész képes eljátszani bármilyen szerepet, a művészetnek pedig függetlennek kell lennie a politikai korrektséggel szemben” – jegyezte meg a Johansson.

A korábbi As If magazinnak adott interjúval kapcsolatban pedig elmondta, hogy a lényegében a művészet és a politikai korrektség között fellépő feszültségre reagált. „Továbbra is támogatom, hogy minden szakmában bármilyen megkülönböztetés nélkül mindenki egyformán érvényesülhessen” – tette hozzá Johansson.