Családon belül marad A szürke ötven árnyalata folytatásaA kép forrása: Focus Features

A népszerű regényt szerző E. L. James férje, Niall Leonard írja A szürke ötven árnyalata második részének forgatókönyvét.

A szürke ötven árnyalata adaptációja, akárcsak a film alapjául szolgáló kötet, letarolta a világot. A premiert követő hetekben azonban meglepő módon nagyon keveset lehetett hallani a folytatásról, így a mai napig mindössze annyi bizonyos, hogy a film rendezője, Sam Taylor-Johnson E.L. James-szel való konfliktusai miatt biztosan nem tér vissza a rendezői székbe.

A The Hollywood Reporter értesülései szerint Niall Leonard írja a folytatás szkriptjét. Leonard maga is forgatókönyvíró, olyan sorozatok köthetőek a nevéhez, mint az Air Force One is Down, vagy a Wire int he Blood, de ő írta a népszerű Crusher-regényfolyamot is. Leonard, bár a stáblistán nem tüntették fel, szintén kivette a részét A szürke ötven árnyalatának forgatókönyvéből is.

"Niall egy remek író, és nagyon örülünk neki, hogy csatlakozott a csapathoz" – árulta el a film producere, Michael De Luca.

Bár korábban felmerült, hogy E.L. James maga szeretné megírni a film szkriptjét, férje szerződtetése minden bizonnyal kielégítő kompromisszum lesz számára.