Csapnivalóra sikeredett az új Halloween-film tesztvetítése

Az újrahasznosítás kulturális körökben is dívik – és elérte az annak idején kultikus sikernek örvendő Halloween - A rémület éjszakája-filmeket is. A Blumhouse nemrég tartotta a még idén a mozikba kerülő, új Halloween-film tesztvetítését, amely David Gordon Green és Danny McBride közreműködésével készült. És amely számos régi rajongónál kiverte a biztosítékot.

A fanatikusok már a film tervezetének bejelentésekor elkezdték húzni a szájukat, és bár Jamie Lee Curtis és John Carpenter csatalkozása bizakodásra adott okot – úgy tűnik, hogy a tesztvetítés a kételkedőknek adott igazat.

Egy névtelen, a tesztvetítésen részt vevő forrás azt nyilatkozta a Horror Freak News-nak, hogy a film túl hosszú, és nem túl jó a vége. Természetesen cizellálja még tovább is a véleményét, miszerint ’túl sok idő telt el olyan karakterek kidolgozásával, akik egyáltalán nem nyújtanak maradandót’. De még csak nem is ez a legnagyobb kritika a filmmel kapcsolatban, nem az, hogy nélkülöz mindenféle folytonosságot, és semmi sem köti a régi Halloween-filmekhez. Ami, lévén egy Halloween-filmről van szó, elég nagy gondot jelenthet: főleg akkor, ha a filmmel a régi, masszív és elég kiterjedt rajongói tábort szeretnék megszólítani. Mi másért csináltak volna akkor egy Halloween-filmet?

A forrás azt is megemlíti, hogy az új anyag inkább gyenge utánérzés, mint újragondolás, ráadásul a vége egyáltalán nem kielégítendő, főleg nem úgy, hogy hivatalosan ez lenne az utolsó ilyen film.

A véleményből úgy tűnik tehát, hogy a Blumhouse-nak lesz egy kis dolga még a filmmel október 19-e, vagyis a tervezett bemutató előtt – hogy hogyan fogják orvosolni a film betegségeit, az még kérdés, de erre van a tesztvetítés: hogy fény derüljön az esetleges buktákra.