Csodát tett A láthatatlan ember?

Minden kátyúból ki lehet kecmeregni egy kis rafinériával, erre A láthatatlan ember az ékes példa. A Universal stúdió néhány éve nagyszabású projektnek futott neki. Elhatározták, hogy elkészítik a cég harmincas-negyvenes évekbeli horror-thrillereinek modern változatait, és olyan univerzummá alakítják, amilyen a konkurenciánál a Bosszúállók világa, ahol a Marvel-képregények szuperhőseinek történetei egymásba érnek. 

Csakhogy a nagy költségvetésű Múmia nem váltotta be a reményeket. A Tom Cruise főszereplésével, marketingköltségekkel együtt 350 millió dollárból készült produkció alig 400 millió felett teljesített, ami ebben a kategóriában nem nevezhető átütő sikernek.

A Universal főnökei ezek után a fejükhöz kaptak, és ahhoz a producerhez fordultak, aki hosszú évek óta majdnem semmiből csinál több száz milliós filmsikereket. Jason Blumról van szó: a Blumhouse Productions most marketingköltségekkel együtt 7 millió dollárból hozta ki A láthatatlan embert. A film egy hét alatt 54 millió dolláros összbevételt ért el, és hol van még a vége... 

A Variety című szaklap alaposan körüljárja a Blumhouse-jelenséget, a kritikusa, Owen Gleiberman pedig nagyon eredetinek és szórakoztatónak nevezi A láthatatlan embert. Ami igazából a címszereplő feleségéről szól: az  Elisabeth Moss (A szolgálólány meséje) által alakított hősnő meggyőződése, hogy láthatatlanná vált, foglalkozását tekintve őrült tudós férje az életére tör, de senki nem hisz neki. A Variety szerint nagyon jót tesz a filmnek a merész csavar, hogy egy meggyötört nő lett a történet főhőse, és a drága számítógépes trükkök helyett a végletekig fokozott feszültségen van a hangsúly.

A Variety úgy véli, a Universal stúdió Dark Universe projektje újra sínen van, jöhet az új Drakula meg a Frankenstein menyasszonya modern változata, és lehet merészen tippelni, hogy Jason Blum keze benne lesz-e a dologban.

Közben Elizabeth Banks (Tökéletes hang) az Invisible Womanen dolgozik ugyancsak a Universal égisze alatt, és a mostani siker fényében nagyon valószínűnek tűnik, hogy a film hamarosan el is fog készülni.