Csúnyán átverték az oroszok J.K. Rowlingot, akik az ukrán elnöknek adták ki magukat (videó)

J. K. Rowling egy tréfás duó átverésének esett áldozatul, akik azt hitették el a Harry Potter-írónőjével, hogy Zoom-hívást folytat Ukrajna elnökével, Volodimir Zelenszkijjel.

Az alábbi videón, amelyet először a The Rowling Library fedezett fel kedden kora reggel az interneten, Rowlingot az orosz Vovan és Lexus nevű komédiás társaság verte át, akik hírhedtek a hírességek telefonos prankeléséről. Korábbi áldozataik között van Elton John, Harry herceg, Billie Eilish, Kamala Harris, Bernie Sanders és George W. Bush is.

Az írónő szóvivője "ízléstelennek" nevezte a tréfát, és megjegyezte: "J.K. Rowlingot megkeresték, hogy beszéljen kiterjedt ukrajnai jótékonysági munkájáról, amellyel a régióban zajló konfliktus által érintett gyermekeket és családokat támogatja. A szerkesztett videó a beszélgetés torzított ábrázolása".

A 12 perces, egyre kínosabbá váló videó során a tréfamesterek megjegyzik, hogy Harry Potter homlokán lévő sebhelye úgy néz ki, mint egy "Z", amit az orosz hadsereg az ukrajnai invázió során a tankjaira helyezett, és ami az oroszok körében a háború támogatásának jelképévé vált. Rowlingot megkérdezték, hogy megváltoztatná-e a szimbólumot egy ukrán szigonyra. "Meg fogom vizsgálni" – biztosította őket az írónő - "Lehet, hogy jó lenne, ha én magam is tennék valamit a közösségi médiában, mert szerintem ez bekerülne az újságokba".

A duó Rowlingot arról faggatta, hogy Dumbledore valóban meleg volt-e, és megkérdezte, hogy kivel feküdt le, megjegyezve, hogy "remélhetőleg nem egy transzneművel". Valamint elmondták Rowlingnak, hogy az Avada Kedavra-t - a Harry Potter-franchise gyilkos átka - rakétákra írják.

A Zelensky-imitátor a jelek szerint a hívás során csak hangot használt. De egy ponton bekapcsolták a webkamerát, hogy bemutassák "Az ukrán Főnix Rendjét" - egy triót, akik olyan pólókat viseltek, amelyeken oroszul az állt: "Csak Putyin". "Harry Pottert olvasunk a zászlóalj katonáinak. ... Csak ne olvassunk nekik a félvérekről szóló részeket, [mivel] nacionalisták, és nem szeretik az ilyen embereket" - mondták a tréfamesterek.

Rowling Lumos nevű jótékonysági szervezete a Zsitomír régióban a kiszolgáltatott gyermekek és családok megsegítésén dolgozik, és az írónő aktívan népszerűsíti munkáját a Twitteren. A tréfamesterek azt írták: "Szeretnénk tisztázni, hogy hová külditek a Lumos által összegyűjtött pénzt. ... Rengeteg fegyvert és rakétát akarunk vásárolni a pénzetekből, hogy elpusztítsuk az orosz csapatokat, remélem, mindannyian támogatjátok ezt". Rowling így válaszolt: "A gyerekekről gondoskodunk, de én nagyon szeretném, ha Ukrajna megkapná az összes fegyvert, amire szüksége van".

Maguknak a csínyeknek a konkrétumain túlmenően Vovan és Lexus a múltban kritikát kapott, amiért gyakran olyan magas rangú embereket vesznek célba, akik kritikusan viszonyulnak az orosz külpolitikához, így egyesek állami szereplőkre gyanakodnak.

Rowling legutóbbi munkája a Fantasztikus állatok társszerzője és producere volt: Legendás állatok és megfigyelésük - Dumbledore titkai, amely nemrég került fel az HBO Max csatornájára.

És, itt pedig a videót láthatjátok. Ti mit gondoltok az ilyen típusú "ugratásokról"...?