Csupó Gábor Rumer Godden klasszikusából rendez filmet, az Időcsavar írója a fedélzeten

A többszörös Emmy-díjas Csupó Gábor (Simpson család) fogja rendezni Rumer Godden The Story of Holly and Ivy című karácsonyi klasszikus gyermekkönyvének nagyjátékfilmes adaptációját.

A megfilmesítési jogokat a Kosmo Films Sebastian Weiland és Nina Gwyn Weiland szerezte meg. Gwyn Weiland az Időcsavar című produkció írójával, Jeff Stockwell-lel közösen fejlesztik a forgatókönyvet.

“Nagyon izgatott vagyok, hogy részese lehetek ennek a projektnek, és különösen amiatt, hogy újra találkozhatok kedvenc írómmal, Jeff Stockwell-lel. A könyv, amelyen a film alapul, egy nagyon érzelmes, csodálatos és szívszorító történetet mesél el” - nyilatkozta Csupó Gábor, amelyet a Variety magazin adott közre.

“Az a célunk, hogy egy felejthetetlen és maradandó ünnepi családi filmet készítsünk” - tette hozzá a rendező.

A történet szerint Ivy karácsonykor megszökik árvaházából. Holly baba a játékbolt kirakatában várja a gyermeket, aki értelmet ad a létezésének. A két magányos lélek találkozása egy hatalmas beteljesülés, amely egyúttal rengeteg ember karácsonyát varázsolja igazán széppé.

“Ez egy olyan ünnepi csemege, amely csupa olyan összetevőből áll, amelynek nem tudok ellenállni: Rumer Godden időtálló karácsonyi szívmelengető műve, Nina és Sebastian lelkesedése, Gábor mindig sziporkázó és látnoki energiája, amelyben mindig kellő mennyiségű humor van, és persze egy újabb lehetőség arra, hogy éljek az életre szóló szeretetemnek, hogy felfedezzem és kibővítsem egy nagyszerű mese szellemiségét” - nyilatkozta Jeff Stockwell.

A The Story of Holly and Ivy munkálatai a tervek szerint 2023 telén kezdődnek a Black Forest Studiosban.