Csúszik a Legendás állatok 3

Kicsit későbbre készül el a Legendás állatok és megfigyelésük - Dumbledore titkai, mert a stúdió arrébb csúsztatta a forgatás megkezdésének időpontját idén őszre. Ez a döntés nyilván befolyásolja, hogy mikor kerül a kész film a mozikba, így előreláthatólag az alkotók nem fogják tudni tartani a 2020-ra meghirdetett premierdátumot, bár egy év azért elég hosszú idő.

A döntés oka abban keresendő, hogy a Harry Potter-franchise első spin-offjának második része, a Legendás állatok - Grindelwald bűntettei kicsit hosszabb idő alatt készült el, mint az a Warner Bros. eltervezte, így a stúdió teljes időbeosztása borult egy kicsit. Nagy gond tulajdonképpen nincs, csak a stúdió nem akar fejjel rohanni a falnak, és inkább hagynak időt a megfelelő kreatív és kivitelezési kérdések megválaszolására.

A J. K. Rowling történetei alapján készülő Legendás állatok és megfigyelésük-sorozatba összesen 5 filmet terveznek, és az első kettő szép teljesítményei egyelőre borítékolják, hogy a további filmek is elkészülnek majd.

A Gőte Salamander kalandjait és a varázslatos állatokhoz fűződő, eltéphetetlen kapcsolatát ábrázoló filmek évtizedekkel a Harry Potter-történetek előtt játszódnak ugyan, de a rajongók legnagyobb örömére számtalan szállal kapcsolódnak az eredeti könyvekhez – vagyis rajongók milliói fogják majd tűkön ülve várni a sorozat 3. részét.