1993-ban egy kissé talán szokatlan szerepben láthattuk Walter Matthaut. Bár kései filmes karrierje során egyre gyakrabban lehetett őt látni a tipikus zsörtölődő és mindenen borongó öregúr szerepében, a Dennis, a komiszban Wilson bácsijaként sokáig fognak még emlékezni rá a rajongók.

Az 5 éves, állandóan bajkeverő kisfiú, Dennis kalandjait eredetileg Hank Ketcham kezdte el rajzolni 1951-ben, amely egy napilap közölt rendszeresen. Ketcham célja nem is annyira a gyermekeknek, mint inkább azon szülőknek szólt, akik egy kissé elkeseredtek amiatt, hogy esetleg nem tudják rendre nevelni rakoncátlan csemetéjüket.

Bár Dennis történetei mindig is mulatságosak voltak, így nemkülönben a filmváltozat is, a valóságot azonban egy picit árnyalja, hogy Ketcham a saját kisfiáról mintázta a karaktert, akit szintén Dennisnek hívtak. A szerző később bevallotta, hogy mindezt eléggé meg is bánta, hiszen emiatt fia a későbbiekben sokszor rossz gyereknek érezte magát.

Dennis Ketcham kapcsolata az édesapjával a későbbiekben csak még inkább elhidegült, miután részt vett a vietnami háborúban, hazatérve a fiú hosszú éveken keresztül poszt-tramumatikus stresszben szenvedett, az idősebb Ketcham 2001-ben bekövetkezett haláláig pedig alig találkoztak.

Ketcham azt állította, hogy soha nem használta fel a családja életéből származó valós eseményeket a képregényeiben, de Dennis számára ez nem számított. Soha nem akarta a nevét adni apja féktelen karakteréhez. Sőt, azt mondta, azt kívánja, bárcsak apja valami mást használt volna inspirációként a munkáihoz, mint a gyermekkorát. Ez azonban nem azt jelentette, hogy Dennis utálta volna a karaktert vagy az apját. Amikor Ketcham kiadta az emlékiratait, küldött egy példányt Dennisnek, a következő felirattal: "Az IGAZI Dennisnek, szeretettel. Apa". Dennis kiállította a könyvet a házában.

családi | vígjáték

Talán tornádó? Megvadult állatcsorda? Vagy valami egyéb természeti csapás? Ugyan, ez csak Dennis, a veszedelem! Mr. Wilson már ismeri a dörgést, de még mindig nem tud uralkodni... több»