Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

Dennis, a komisz (1993)

Dennis the Menace
Filmadatlap
 
17
Szereplők
18
Vélemények
15
Képek
3
Videók

Galéria (15)

Mason Gamble
Natasha Lyonne
Walter Matthau
Mason Gamble
Walter Matthau
Mason Gamble
Christopher Lloyd
Walter Matthau
Walter Matthau
Joan Plowright
Walter Matthau
Joan Plowright
Walter Matthau
Walter Matthau
Mason Gamble
Walter Matthau
Joan Plowright
Walter Matthau
Mason Gamble

Videók (3)

 
n,n,n   2021. 06. 26.

legújabb vélemény

0

Tipikus családi vígjáték, ma is jókat derülök rajta.

 
Thibo84   2019. 06. 17.

2

Zseniálisak a szereplők, a poénok meg még ma is nagyon ütősek. Ez is egy olyan film, amit bármikor megtudok nézni újra és újra.

 
HE7EDIK   2018. 05. 14.

1

Matthau legnagyobb alakítása. Amilyen arcokat vág egyes jelenetekben, csak a legnagyobbak képesek rá. A fürdőszobás jelenet pedig etalon. Nick Castle egy időtálló klasszikust pakolt az asztalra ebből a remek kis gyerekmeséből, kár hogy azóta sem kapott méltó folytatást.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 31.

2

Mr.Wilsonnak jól áll a rágóból készült fog,és az öblítős szájvizet is szereti.Ja nem !DE mi iszonyatosan élvezzük ezt a kortalan zseniális mozit!Walter Matthau egyik nagy alakítása. Megunhatatlan,és klasszikus.Kultuszfilm lesz,az már biztos!

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 07. 31.

2

Gyerekkoromban rengetegszer láttam ezt a filmet, és szerintem még ma is megvan az a bája, amiért annak idején szerettem. Walter Matthau engem mindig is a nagyapámra emlékeztetett, sőt a Dennis-Wilson bácsi kapcsolat nagyon is visszaköszönt a saját él... több»

 
babsy88   2016. 08. 06.

2

Mindenkinek ajánlani tudom, egy alapfilm, rengeteg humor, felejthetetlen alakítások, Wilson bácsi egyszerűen utánozhatatlan.

 
Ms. Akárki   2019. 05. 18.

1

Isteni vígjáték. A 90-es évek egy méltán híres filmje. Korszakalkotó film volt annak idején és kisebb nagyobb sikerekkel azóta is megpróbálkoznak hasonló filmeket leutánozni. A csínytevő kiskölyök aki a legjobb szándékkal is tömény pusztítás a szeret... több»

A film összbevétele 117 300 000 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet főleg az Illinois állambeli Hinsdaleban forgatták.

(Thibo84)
 

Leslie Nielsennek felkínálták Wilson úr szerepét, de el kellett utasítania, mert a Szörfös nindzsák (1993) elkötelezettje volt.

(Thibo84)
 

Mason Gamble a forgatás során két fogát is elvesztette, emiatt pedig a film befejezésééig műfogakat kellett hordania.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Mr. Wilson a film egy pontján tesz egy utalást arra vonatkozóan, hogy ő 1925-ben öt éves volt. A való életben Walter Matthau valóban 1920-ban született.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Közel 20 ezer gyereket hallgattak meg Dennis szerepére. Közülük tízet választottak ki, s az alapján döntöttek, hogy hogyan tudnak Walter Matthau-val együtt játszani. Végül Mason Gamble lett a befutó.

(ArpiHajdu és Réci)