Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
83%

Dennis, a komisz (1993)

Dennis the Menace
Filmadatlap
 
17
Szereplők
15
Vélemények
15
Képek
3
Videók
 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 31.

legújabb vélemény

0

Mr.Wilsonnak jól áll a rágóból készült fog,és az öblítős szájvizet is szereti.Ja nem !DE mi iszonyatosan élvezzük ezt a kortalan zseniális mozit!Walter Matthau egyik nagy alakítása. Megunhatatlan,és klasszikus.Kultuszfilm lesz,az már biztos!

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 07. 31.

1

Gyerekkoromban rengetegszer láttam ezt a filmet, és szerintem még ma is megvan az a bája, amiért annak idején szerettem. Walter Matthau engem mindig is a nagyapámra emlékeztetett, sőt a Dennis-Wilson bácsi kapcsolat nagyon is visszaköszönt a saját él... több»


 
Thibo84   2019. 06. 17.

0

Zseniálisak a szereplők, a poénok meg még ma is nagyon ütősek. Ez is egy olyan film, amit bármikor megtudok nézni újra és újra.

 
HETEDIK   2018. 05. 14.

0

Matthau legnagyobb alakítása. Amilyen arcokat vág egyes jelenetekben, csak a legnagyobbak képesek rá. A fürdőszobás jelenet pedig etalon. Nick Castle egy időtálló klasszikust pakolt az asztalra ebből a remek kis gyerekmeséből, kár hogy azóta sem kapott méltó folytatást.

 
babsy88   2016. 08. 06.

1

Mindenkinek ajánlani tudom, egy alapfilm, rengeteg humor, felejthetetlen alakítások, Wilson bácsi egyszerűen utánozhatatlan.

 
Lamboh   2017. 10. 28.

0

Olyan ez a film nekem, mint a Reszkessetek betörők. Milliószor láttam, és már kiveszett belőle a varázs. Egyébként aranyos kis film, de már nem tud lekötni.

 
diumiu   2018. 01. 31.

0

A maga kategóriájában egyik legkedvesebb filmem, bármikor szívesen újranézem, megunhatatlan. A történet néhol kiszámítható, de ennek ellenére mosolyt csal az ember arcára, kikapcsol. Ajánlom mindenkinek!

Galéria (15)

Mason Gamble
Natasha Lyonne
Walter Matthau
Mason Gamble
Walter Matthau
Mason Gamble
Christopher Lloyd
Walter Matthau
Walter Matthau
Joan Plowright
Walter Matthau
Joan Plowright
Walter Matthau
Walter Matthau
Mason Gamble
Walter Matthau
Joan Plowright
Walter Matthau
Mason Gamble

Videók (3)

A film összbevétele 117 300 000 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet főleg az Illinois állambeli Hinsdaleban forgatták.

(Thibo84)
 

Leslie Nielsennek felkínálták Wilson úr szerepét, de el kellett utasítania, mert a Szörfös nindzsák (1993) elkötelezettje volt.

(Thibo84)
 

Mason Gamble a forgatás során két fogát is elvesztette, emiatt pedig a film befejezésééig műfogakat kellett hordania.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Mr. Wilson a film egy pontján tesz egy utalást arra vonatkozóan, hogy ő 1925-ben öt éves volt. A való életben Walter Matthau valóban 1920-ban született.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Közel 20 ezer gyereket hallgattak meg Dennis szerepére. Közülük tízet választottak ki, s az alapján döntöttek, hogy hogyan tudnak Walter Matthau-val együtt játszani. Végül Mason Gamble lett a befutó.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Lea Thompson és Christopher Lloyd korábban együtt játszottak a Vissza a jövőbe trilógiában.

(rbernadett)
 

Christopher Lloyd elmondása szerint azután a jelenet után, amikor karaktere feltűnik a színen és elveszi Gunther almáját egy késsel, és megeszi azt, a fiatal színész Hank Johnston annyira megijedt Lloydtól, hogy nem akart többé közel menni hozzá az egész forgatáson.

(rbernadett)