Johnny Depp rajongói 3 ezer dollárt fizettek a bírósági dokumentumok feloldásáért, hogy többet tudjanak meg Amber Heardről, ugyanakkor akaratlanul is leleplezték Deppet és azokat az információkat, amelyeket színész megpróbált titokban tartani.

A hétvégén több mint 6000 oldalnyi bírósági iratot hoztak nyilvánosságra a Depp kontra Heard perből. A dokumentumok új megvilágításba helyezik a vírusként terjedő ügyet, és új információkat tárnak fel az egyes csapatok jogi stratégiájáról. Mindez rossz fényt vethet Johnny Deppre és jogi csapatára.

Depp megpróbálta bizonyítékként benyújtani Amber aktfotóit, és őt hibáztatni barátja haláláért. Heard jogi csapata azzal érvelt a bírónak a nem titkosított tárgyalás előtti bírósági dokumentumokban, hogy a rágalmazási perben nem kellene tanúvallomást tenni számos "irreleváns személyes ügyről".

Depp ennek értelmében olyan bizonyítékokat nyújtott be,  amelyek többek között Amber Heardről készült aktfotókat, Amber Heard húgának, Whitney-nek a valóságshow-videóját, Whitney és Amber korábbi romantikus kapcsolatait, illetve Heard táncos múltjával kapcsolatos anyagokat tartalmazott.

A nemrég nyilvánosságra hozott bírósági dokumentumok Whitney Henriquez 2022. február 3-án felvett vallomását is tartalmazzák. A kihallgatás során Depp ügyvédei Heardet egy bizonyos Loganről faggatják, egy barátjáról, aki tinédzserkorában autóbalesetben vesztette életét. Depp ügyvédei megkérdezték, hogy Heard és Logan között volt-e valaha romantikus kapcsolat vagy veszekedés.

A nyilvánosságra hozott dokumentumok között szerepelnek azok az SMS-ek, amelyeket Depp korábbi asszisztense, Stephen Deuters küldött Heardnek 2014-ben azzal kapcsolatban, hogy Depp állítólag "megrúgta" Heardöt egy magánrepülőgép fedélzetén történt veszekedés során.

Deuters a következőket írta Heardnek Deppről: "Ha valaki valóban őszinte lenne vele, hogy milyen rossz volt a helyzet, akkor megdöbbenne. Szomorú vagyok, hogy nincs jobb módja annak, hogy valóban megtudja, milyen súlyosak voltak a tegnapi tettei. Sajnos számomra teljes mértékben, teljes részletességgel emlékszem rájuk, mindenre, ami történt. Megdöbbent, amikor elmondtam neki, hogy beléd rúgott, sírva fakadt".

“Ismét a szégyen és a megbánás helyére kerültem. Természetesen sajnálom... Soha többé nem teszek ilyet... A betegségem valahogy felkúszott és megragadott... Annyira rosszul érzem magam, amiért cserben hagytalak" - írta Depp Heardnek egy későbbi üzenetben.