Dűne 2: Hogy milyen hosszú lesz az év legjobban várt sci-fije?!

Mint tudjuk, az Oppenheimer három hosszú órán át tart majd bennünket a mozitermekben, azonban a Dűne folytatása még hosszabbnak ígérkezik! 

Az epikus film második részben Paul Atreides egyesíti erőit Chanival és a Fremenekkel, hogy bosszút álljon azokon, akik elpusztították a családját. De sötét előérzetektől kísérve Paul a legnagyobb dilemma elé kerül: választania kell élete szerelme és az univerzum sorsa között. Szóval csak a szokásos felállás, csak még több homokkal.

A Dűne: Második rész már szinte a kanyarban van! Denis Villeneuve nagyszabású remake-jének régóta várt folytatása november 1-jén kerül a mozikba. És egy friss jelentés szerint a tényleges játékideje meghaladja a 3 órát is...!

A hírt a World of Reel jelentette be (a ComingSoonon keresztül): a film jelenlegi változata 3 óra 15 perces. 

Összehasonlításképpen: az első Dűne 2 óra 35 percig tartott. Úgy néz ki tehát, hogy a folytatás hosszabb lesz, bármennyi vágást is kell még végrehajtani rajta.

Az első részt a megjelenésekor a rajongók és a kritikusok egyaránt nagyra értékelték, és nem kevesebb, mint 10 Oscar-jelölést gyűjtött be! Ezek közül hatot nyert meg, köztük a legjobb eredeti filmzene, a legjobb hang, a legjobb vágás, a legjobb operatőri munka, a legjobb látványtervezés és a legjobb vizuális effektek díját. És egyet a film magyar berendezője, Sipos Zsuzsanna is haza vihetett! A második részt részben újra Magyarországon forgatták.

akció | dráma | kaland | sci-fi

Egy messzi jövőben, amikor bolygóközi királyságok között oszlik meg a hatalom, két uralkodó dinasztia ádáz harcot vív az Arrakis bolygó feletti uralomért. E világon hatalmas... több»