Rossz hírünk van a Dűne franchise rajongóinak, akik már nagyon várták a Dune: The Sisterhood című előzménysorozatot. 

Ismét fekete felhők gyülekeztek az HBO Max produkciója felett, a rendező, Johan Renck és az egyik sztár, Shirley Henderson búcsút intett a projektnek.

A rendező távozásának hátterében kreatív nézeteltérések állnak. Deadline értesülései szerint Johan Renck megközelítése nem egyezett azzal, amit at HBO Max producerei elképzeltek. Ők állítólag azt akarták, hogy a sorozat Denis Villeneuve Dűne-filmjének kisebb léptékű másolata legyen, de Rencknek más elképzelése volt.

Az HBO Max képviselője a Deadline-nak tagadták a konfliktust, szerintük Renck azt forgatta le, ami a szerződésében szerepelt (azaz két epizódot), és egyetértésben váltak el útjaik. A forgatási szünet pedig mindig is tervben volt.

Renck viselkedése azonban arra utal, hogy az HBO Max-szal való megállapodás nem volt meg. Az Instagramjáról eltávolította a Dune: The Sisterhoodhoz kapcsolódó összes posztot. Ráadásul a Deadline nincs meggyőződve arról, hogy az általa forgatott felvételeket fel fogják használni a sorozatban. Erről állítólag Renck utódja fog dönteni.

Shirley Henderson (galériánkban) távozásának oka nem ismert. A színésznő Tula Harkonnen szerepét játszotta a sorozatban. Most az HBO Maxnak kell új személyt találnia a karakter eljátszására.

A Deadline szerint az HBO Max problémái a sorozattal kapcsolatban csak szaporodni fognak, melynek hátterében az áll, hogy korábban távozott a sorozat alkotója, Diane Ademu-John, akinek társ-showrunnernek kellett volna lennie.

A projekt teljes egészében Alison Schapker fejére maradt, akinek az utolsó pillanatban át kellett írnia a sorozatot, ami késésekhez vezetett.

A Dűne előzménysorozata 10 000 évvel Villeneuve filmjének eseményei előtt játszódik. A főszereplők a Harkonnen nővérek, akik az emberiség jövőjét fenyegető erők ellen harcolva megalapítják a legendás Bene Gesserit rendet.