Dwayne Johnson a filmtörténet legtöbbet kereső sztárja

A ma már legendás történet szerint egy srác 7 dollárral a zsebében érkezett Tampába, miután kizárták a kanadai futball-ligából. Ez 1995-ben történt, és az elmúlt 23 évben akkorát fordult a világ, hogy az akkori csóró gyerek ma a filmtörténet legtöbbet kereső sztárja.

A Forbes az elmúlt 20 évben kíséri figyelemmel a filmsztárok gázsijának növekedését, és idén Dwayne Johnson zsebelte be a legjobban kereső filmsztár megtisztelő címét. Csoda, hogy abban a zsebben egyáltalán elfér még bármi más azon a 124 millió dolláron kívül, ami a tavalyi évben vándorolt Johnsonhoz. Az azt megelőző évben 65 millió dollárral lett gazdagabb a színész, vagyis egy év alatt majdnem megduplázta a jövedelmét.

Johnson a kemény munkának, a kitartásnak és a hozzáállásának tulajdonítja anyagi sikereit, és mind mondta, keményen megdolgozott ezekért az eredményekért. Filozófiája semmit sem változott az elmúlt években, és most is ugyanaz a fontos neki, mint akkor, amikor rongyos 40 dolcsikért birkózott bolhapiacokon: a közönség az első, és ebből nem enged. Neki az a fontos, hogy a néző, és az, aki megtiszteli őt a figyelmével elégedetten távozzon. És el kell ismerni, hogy Johnson az esetek túlnyomó részében tudja hozni azt, amiért a közönség hajlandó őt megnézni. Bár a filmjei nem mindig aratnak osztatlan kritikai sikert a pénztáraknál mindig szépen teljesítenek.

Arról nem is beszélve, hogy a színész nem az a babérjain ülő típus: jelenleg is legalább 4 produkcióban van biztos szerepe: készül ugyanis a Jumanji - A következő szint, a Dzsungeltúra, a Halálos iramban: Hobbs és Shaw és a Különösen veszélyes bűnözők - és akkor még ehhez nem csaptuk hozzá az HBO Nagypályások című sorozatát.

Persze a színész nem csak egy lábon áll: masszív szociális média-birodalma 108 millió követőt számol az Instagramon, 13 milliót a Twitteren és 58-at a Facebookon. Johnson prímán és aktívan használja ezeket az oldalakat filmjei hirdetésére, de már nem csak felebaráti szeretetből – ennek ugyanúgy elkéri az árát. Mint mondta, sok energiájába telt ezt a követőbázist felépíteni, amelyben a világ minden pontjáról vannak emberek – és ő igenis értékes tartalmat közvetít, tehát ennek is megvan az ára.

Persze hatalmas vagyona és ismertsége mellett arra is gondosan figyel, hogy emberséges és segítőkész maradjon – hiszen ha valaki tudja, milyen a legmélyebbről jönni, akkor az ő.