Már tényleg a nyakunkon az Amerikába jöttem 2 premierje, így nem csoda, hogy minden napra jut valami hír vagy újdonság a filmmel vagy épp annak harminc évvel ezelőtti elődjével kapcsolatban. Most épp az első rész került újból szóba, amikor Eddie Murphy és Arsenio Hall Jimmy Kimmel show-jában vendégeskedtek.

A műsorban elárultak egy érdekes részletet az Amerikába jöttem kapcsán. A filmben szinte kizárólag csak színesbőrű színészek szerepelnek, és alakítanak többségükben nagyot. De a rajongók emlékezhetnek az étterem konyháján dolgozó pufi fehér srácra is. Ő nem véletlenül került a filmbe.

Eddie Murphy és Arsenio Hall elárulta, hogy a stúdió erőltette, hogy legyen egy ismert fehér komikus is a filmben. Ám akkor még nem tudták, hogy ki is legyen az. Végül Eddie Murphy ajánlotta Louie Andersont, mivel jól ismerte és nagyon szerette a munkáját.

Louie Anderson karaktere a most érkező második részben is felbukkan majd, de valószínűleg maximum ugyanannyi idő jut majd neki, mint az első részben, ami nem sok, de legalább emlékezetes. De mellette szinte minden fontosabb szereplő visszatér majd, így többek közt James Earl Jones is, aki Jaffe Joffer királyt alakította.

A színészlegenda elmondta, hogy bár számtalan karaktert formált meg több évtizedes pályafutása során, számára az egyik legemlékezetesebb Jaffe Joffer király volt. Az előkelő és tekintélyt parancsoló uralkodót alakítani volt számára az egyik legkedvesebb szerep. És most újra magára ölthette az Amerikába jöttem 2-ben.