Egy galamb megölésével vádolják Michael Bay-t OlaszországbanA kép forrása: Paramount Pictures

Vád alá helyezték Michael Bay filmrendezőt Olaszországban egy galamb megölésével kapcsolatban.

A The Wrap magazin értesülései szerint a rendező mindezt Six Underground – Hatan az alvilágból című blockbusterének 2018-as forgatásán követte el. Bay korábban több alkalommal is igyekezett tisztázni a helyzetet az olasz hatóságokkal szemben, a napokban végül mégis vádemelést nyújtottak be ellene.

“Köztudottan állatbarát és állatvédő vagyok. Egyetlen egy produkciómban részt vevő állat sem sérült meg soha, amelyeken az elmúlt 30 évben dolgoztam” - nyilatkozta a rendező. 

A galambok Olaszországban védett állatnak számítanak, az országban pedig törvény tiltja, hogy bármilyen vadon élő madarat, így a galambokat elpusztítsanak vagy befogjanak. Egy bennfentes szerint egy postagalambot állítólag megöltek a forgatás kellős közepén, egy meg nem nevezett személy pedig lefényképezte a történteket, majd pedig átadta a felvételeket az olasz hatóságoknak.

“Egyértelmű videóbizonyítékkal rendelkezünk, amelyek felmentenek minket az állítások alól. És cáfolja az egyetlen paparazzi fotójukat” - reagált minderre Bay, akinek jogi csapata az elmúlt évben három különböző kísérletet tett arra, hogy az ügyet bíróságon kívül rendezzék.

“Az olasz hatóságok felajánlották nekem, hogy rendezhetem az ügyet egy kisebb bírság kifizetésével, de ezt elutasítottam, mert nem vallottam volna magam bűnösnek egy olyan ügyben, amelyben azzal vádolnak, hogy egy állatot bántottam” - nyilatkozta a rendező.

akció | kaland | thriller | vígjáték

Hat, egyedi képességekkel rendelkező hős megrendezi a halálát, majd csapatba szerveződnek, hogy együttes erővel harcba szálljanak a világ leghírhedtebb bűnözőivel. A csapat... több»