Hollywoodban rengeteg a mi lett volna ha, de ezekre nyilván sosem tudjuk meg a választ. Az egyik ilyen mi lett volna ha a népszerű sztárhoz, Scarlett Johanssonhoz kötődik. A színésznő jó egy évtizeddel ezelőtt ugyanis lecsúszott egy szerepről, ami valaki másnak Oscart hozott.

Talán kevesebben tudják, de Scarlett Johansson nem csak Marvel-színésznőként keresi kenyerét (sőt, elvileg úgy már többé nem is), de mellette a Broadway-n is rendszeresen szerepel színpadon, illetve énekesnőként is megállja a helyét. Talán éppen ez volt az oka annak, hogy 2012-ben lecsúszott álmai szerepéről.

A színésznő egy korábbi interjúban mesélte el, hogy nagyon készült A nyomorultak meghallgatására, ahol Fantine szerepére jelentkezett. A castingon énekelnie is kellett (tekintve, hogy egy musicalről volt szó), a gond csak az volt, hogy nem sokkal korábban gégegyulladást kapott. Ez pedig megpecsételte a meghallgatás sorsát.

Bármennyire is szívből énekelt, a szerepet végül nem ő kapta, hanem Anne Hathaway. Azt pedig ma már mindenki tudhatja, hogy a szerep végül Oscar-díjat hozott a színésznőnek. Ő kapta a legjobb női mellékszereplő díját, amely csupán egy volt a film három aranyszobrocskája közül. A nyomorultakat egyébként összesen nyolc kategóriában jelölték akkor, ebből nyert meg hármat.

Scarlett Johansson talán máig bánja, hogy így alakultak a dolgok, de azt már akkor is elismerte, hogy Anne Hathaway valóban fantasztikus alakítást nyújtott a musicalben. Hozzátette, ő maga sem valószínű, hogy jobban tudott volna nála játszani.