Egyre biztosabb, hogy elkészül a Battlestar Galactica-film

A Universal Pictures már 2016-ban bejelentette, hogy egy egész estés Battlestar Galactica-filmre készül Francis Lawrence rendezővel, ám ezt a bejelentést még nem követte semmilyen komolyabb lépés.

A jelenleg a Vörös veréb promóciójával foglalkozó rendező nemrég biztosította a közönséget, hogy a projekt még áll és készül, illetve megosztott pár részletet a dologgal kapcsolatban – ám konkrétumok nem derültek ki. A rendező továbbra is a Westworld-ön dolgozó Lisa Joyjal dolgozik a filmen, amely az eredeti, Glen A. Larson által készített sorozat és a 2003-as reboot elegye lesz.

A rendezőt személyes szálak is fűzik a Battlestar Galactica-hoz: ez volt az első filmforgatás, amelyet gyerekként meglátogathatott, és felpróbálhatott egy cyclon sisakot. A személyes rajongás miatt Lawrence mindenképpen szeretne a filmbe valami saját látásmódot csempészni, illetve azt nyilatkozta, hogy találtak a történethez új mondanivalót.

Az eredeti Battlestar Galactica 1978-ban nyitott a televízióban, amit két évvel később a Mission Galactica: The Cylon Attack követett 1980-ban. A sorozatokat számos könyvváltozat követte, és csak 2003-ban tért vissza a képernyőre egy kétrészes, három órás minisorozattal, a Csillagközi rombolóval – és amelyből végül egy 2009-ig futó sorozat (Csillagközi romboló) nőtte ki magát. 2010-ben elkészült a Caprica című előzménytörténet, amelyet végül abban az évben el is kaszáltak.

A készülő film minden bizonnyal próbál majd csavarni az eredeti történeten, a rajongók legnagyobb örömére.