2020.10.29   szerző: GGS   hozzászólások: 0

Sajnos továbbra sem lehet azt mondani, hogy túl vagyunk a nehezén, a koronavírus továbbra is napi tízezrével fertőzi az embereket szerte a világban. Bár sok országban igyekeztek a második hullámot úgy kezelni, hogy azzal az elsőben már alaposan megtépázott gazdaságot ne tegyék végleg teljesen tönkre, sajnos egyre több helyen kénytelenek mégis újra szigorítani a szabályokon. És ez komoly mélyütés lehet a moziknak is.

Egyre több európai országban zárják be újra a mozikat

A napokban több nyugat-európai országban is jelentősen szigorítottak az együttélés szabályain. Előbb Olaszországban, majd Németországban és Franciaországban is szigorító intézkedéseket jelentettek be. Ezek mentén az embereket ismét kijárási korlátozások sújtják: csak az alapvető szükségletek kielégítésére mehetnek boltba, illetve egészségügyi intézményekbe, testmozgás miatt pedig napi egy órát lehetnek a szabadban.

Természetesen ez azt is jelenti, hogy a mozik és a vendéglátó egységek újra bezárják kapuikat. Németországban a mozikat üzemeltető cégek aggodalmuknak adtak hangot, miszerint az újbóli kényszerbezárás fatális lehet. Több mozilánc könnyen a csőd szélére kerülhet, ami nem csak átmeneti, de végleges bezárásokhoz fog vezetni.

Ugyanakkor az intézkedések szükségességét senki sem vitathatja, miután Németországban a napi új fertőzöttek száma elérte a 14 ezret. A szigorító intézkedések október 30-án lépnek életbe és egyelőre december 1-ig szólnak.