Brian Cox (galériánkban) együttérzését fejezte ki Amber Heardnek, miután Johnny Depp júniusban megnyerte az ellene indított rágalmazási pert.

Az Utódlás sztárja, aki Logan Roy patriarchát alakítja a sikeres tévésorozatban, amely nemrég több Emmy-díjat is bezsebelt, azt mondta, hogy "sajnálja" a színésznőt a volt férje ellen indított, nagy nyilvánosságot kapott jogi eljárásának következményeit követően.

Cox egy új interjúban visszavonta A Karib-tenger kalózai sztárjával, Depp-pel kapcsolatos kritikáit - akiről korábban azt mondta, hogy sajnálja, hogy "túlértékeltnek" nevezte -, és azt mondta, hogy "a közönség szereti őt".

Az interjúztató felvetésére, miszerint a Depp javára döntő esküdtszék is így vélekedett, a Cox ezúttal így válaszolt: "Nos, ők igen". A The Timesnak így folytatta: "Sajnálom a nőt [Heard]. Szerintem ő húzta a rövidebbet".

Az Aquaman színésznőjét arra kötelezték, hogy fizessen volt férjének milliós kártérítést, miután a virginiai esküdtszék úgy ítélte meg, hogy rágalmazta a férfit, amikor 2018-ban írt egy cikket a The Washington Postnak, melynek címe: "Felszólaltam a szexuális erőszak ellen - és szembenéztem a kultúránk haragjával".

Bár Deppet a cikk nem említette név szerint, a színész ügyvédei sikeresen érveltek amellett, hogy a cikk tévesen azt sugallta, hogy fizikailag és szexuálisan bántalmazta Heardet, amíg együtt voltak.

Depp 50 millió dollárra (42 millió font) perelte be Heardet, míg Heard 100 millió dollárra (85 millió font) perelt ellene, az ellenkeresete egyik pontját megnyerte, és 2 millió dolláros (1,7 millió font) kártérítést ítéltek meg neki, így jelenleg összesen több mint 8 millió dollárt (6,8 millió font) kell fizetnie az 59 éves férfinak.

Nem sokkal az eljárás befejezése után Heard megerősítette, hogy fellebbezést fog benyújtani, és a benyújtásra készülve új ügyvédeket alkalmazva lecserélte a csapatát. A hírek szerint a kaliforniai Yucca Valley-i otthonát is eladta 1,05 millió dollárért (895 000 font), mintegy 500 ezer dolláros (426 ezer font) nyereséget termelve.

Azt nem tudni, hogy az eladás összefüggésben van-e a Deppnek járó kártérítéssel, de Heard ügyvédje, Elaine Bredehoft korábban így válaszolt arra a kérdésre, hogy a színésznő képes lesz-e kifizetni az összeget egykori férjének: "Ó, nem, egyáltalán nem".

Következő filmje, az Aquaman és az elveszett királyság bemutatóját most kilenc hónappal későbbre, 2023 decemberére tolják ki. A pereskedés közepette született egy petíció is, amely a filmből való eltávolítását követeli. Ez 4,5 millió aláírást ért el. A 36 éves színésznő korábban azt állította, hogy a közelgő folytatásban a szerepe "csökkent", és hogy "nagyon keményen harcolt azért, hogy egyáltalán a filmben maradhasson".

Eközben Depp új, hét számjegyű szerződést írt alá a Diorral, és látták őt új filmje, a Jeanne du Barry - A szerető forgatásán. Az augusztusi VMA-n is megjelent az MTV Holdembereként, azt állítva, hogy "szüksége van a munkára", amit Heard nővére, Whitney "undorítónak" nevezett.