Ekkora bukást még nem látott Hollywood

LEGO filmekből egyre több kerül a mozikba, ezek többsége meg is találja a maga célközönségét, és így hozza az elvárt mutatókat is. Ám ugyanez nem mondható el a Playmobil: A filmről, amely Hollywood történetének egyik legnagyobb bukását produkálta. A film nálunk ugyan már szeptemberben debütált a vásznon, ám a tengerentúlon csak december 6-án mutatták be.

A pocsék nyitóhétvégének összetett okai lehetnek. Egyfelől már a világ számos pontján korábban bemutatták a Playmobil: A filmet, így a tengerentúli nézőkhöz is idő előtt eljuthattak a meglehetősen szigorú kritikák. Ezek a kritikák pedig szinte egytől egyig felróják a filmnek a gyenge történetvezetést, a sablonos sztorit és azt, hogy úgy általánosságban is sikít róla, hogy a LEGO-filmek sikerét igyekeztek vele meglovagolni. Csakhogy a Playmobil messze nem annyira ismert brand Amerikában, mint a LEGO, így nyilván sokkal kevesebb nézőt vonzott a téma egyáltalán. Arról nem is beszélve, hogy a premier időzítése sem feltétlenül volt a legjobb, hiszen jelenleg a Jégvarázs 2 tarol odaát a mozikban, ráadásul hamarosan a Star Wars: Skywalker kora is debütál.

Pedig a Playmobil: A film nem is rossz szereplőgárdát vonultat fel Lino DiSalvo rendező kezei alatt. A fontosabb szereplőknek ugyanis Anya Taylor-Joy, Gabriel Bateman, Adam Lambert és Daniel Radcliffe kölcsönzi a hangját. A sztori viszont tényleg totál sablon: egy testvérpárt (Taylor-Joy és Bateman karakterei) beszippant a Playmobil világa, ahol csatlakoznak egy szupertitkos titkosügynökhöz (Radcliffe), hogy megdöntsék a világot zsarnoki uralma alá hajtó Maximus császár (Lambert) hatalmát.