Elhunyt a Boba Fettet alakító Jeremy Bulloch

David Prowse után az eredeti Star Wars trilógia újabb ikonja távozott.

75 éves korában elhunyt a Star Wars ikonikus fejvadászát alakító Jeremy Bulloch.

Jeremy Bulloch Angliában született, és már fiatalkorában nagy érdeklődést mutatott a színészkedés iránt. Miután 11 évesen elhasalt egy iskolai teszten, végérvényesen a színészi pálya felé fordult, és szülei beíratták a Corona Academy Drama Schoolba. 12 évesen már profi színészként szerepelt egy kukoricapehely-reklámban. Karrierje 17 évesen indult be, amikor 1963-ban megkapta a Nyári vakáció című film egyik nagyobb szerepét. Innentől kezdve rendszeresen szerepelt BBC-sorozatokban, musicalekben és filmekben.

A 1970-es években több James Bond-filmben is feltűnt epizódszereplőként, majd 1977-ben fél évet töltött a Távol-Keleten a Sandria Project keretén belül: a BBC dokumentumsorozata az angol nyelvet hivatott tanítani az ott élőknek. A színészt 15 évvel később még mindig sokan felismerték, akik onnan tanultak angolul.

1980-ban kapta meg élete szerepét, amiben ironikus módon ugyan nem látszik az arca, de ami miatt a napi napig közönségtalálkozókra és eseményekre hívták: ő játszotta Boba Fettet A Birodalom visszavágban és A Jedi visszatérben. A nyolcvanas évektől kezdve rendszeresen tűnt fel színpadon és angol sorozatokban. 3 gyermeke és 11 unokája született.

Nyugodjék békében!