Elhunyt a James Bond ikonikus főcímzenéjének szerzője, Monty Norman

94 éves korában elhunyt Monty Norman filmzeneszerző.

Monty Norman neve elválaszthatatlan a nagysikerű James Bond filmektől, hiszen ő írta a franchise ikonikus főcímzenéjét, amely először az 1962-ben megjelent Dr. No nyitóképénél csendült fel először.

A brit filmzeneszerző az 1950-es években big band énekesként kezdte pályafutását a showbizniszben, az évtized vége felé viszont a dalszerzéssel kezdett el foglalkozni,  így többek között Cliff Richardnak, Tommy Steele-nek és Bob Hope-nak írt dalokat.

További ismert munkái közé tartozik a Songbook and Poppy, The Two Faces of Dr. Jekyll és A nap, amikor a Föld lángra lobbant című produkciók zenéi.

Pályafutása során több musical munkálatainál is közreműködött, így az 1958-as West Endnél, amellyel a James Bond filmek akkori producerének, Cubby Broccoli figyelmét is felkeltette.

Nyugodjon békében!

93 HÍRESSÉG, AKIKET 2022-BEN VESZÍTETTÜNK EL

#1
Monty Norman

Monty Norman

szül. 1928. 04. 04. - elhunyt 2022. 07. 11.
London, Egyesült Királyság
Monty Norman neve elválaszthatatlan a nagysikerű James Bond filmektől, hiszen ő írta a franchise ikonikus főcímzenéjét, amely először az 1962-ben megjelent Dr. No nyitóképénél csendült fel először. A brit filmzeneszerző az 1950-es években big band énekesként kezdte pályafutását a showbizniszben, az évtized vége felé viszont a... több»