Elhunyt a Star Wars legendás művésze, Robert Blalack

73 éves korában elhunyt Robert Blalack képzőművész, vizuális effektekért felelős filmes szakember.

Robert Blalack 29 éves korában dolgozott a Csillagok háborúja vizuális effektusain, ő volt az, aki kifejlesztette a VistaVision Composite Optical elnevezésű berendezést, amelynek köszönhetően rögzíteni tudták a Csillagok háborúja filmek jellegzetes képi világát, az eljárás pedig a mai napig egyedülállónak és innovatívnak számít filmtörténelemben. Az 1977-ben megjelent Egy új remény végül 5 Oscar-díjban részesült, amelyek közül elnyerte a legjobb vizuális effektusokért járó díjat is.

További ismert munkái az 1983-ban megjelent Másnap, Carl Sagan ismeretterjesztő sorozatában, a Változó állapotok és a Blues Brothers című filmekben láthatók. Filmes munkái mellett számos reklám és vidámpark vizuális megoldásain is dolgozott.

Robert Blalackot felesége, Caroline és fia, Paul gyászolják. Nyugodjék békében!

30 HÍRESSÉG, AKIT 2022-BEN VESZTETT EL A VILÁG

#1
Robert Blalack

Robert Blalack

szül. 1948. 12. 09. - elhunyt 2022. 02. 02.
Panama-csatorna-övezet
Robert Blalack 29 éves korában dolgozott a Csillagok háborúja vizuális effektusain, ő volt az, aki kifejlesztette a VistaVision Composite Optical elnevezésű berendezést, amelynek köszönhetően rögzíteni tudták a Csillagok háborúja filmek jellegzetes képi világát, az eljárás pedig a mai napig egyedülállónak és innovatívnak... több»