Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
78%

Blues Brothers (1980)

The Blues Brothers
Filmadatlap
 
26
Szereplők
4
Vélemények
23
Képek
Videók
 
Toldi   2016. 05. 01.

legújabb vélemény

0

Az Aykroyd-Belushi párost emelném ki, szerintem ők a film csúcsai, nagyszerűen nyomják az öltönyös-napszemüveges-fapofás figurát, és rettentő élvezetessé teszik az egészet. Aztán persze ott van a zene - a film soundtrackjét is érdemes előbányászni és... több»

 
kissjanos21   2016. 01. 07.

0

Tetszett is meg nem is. Nem tudom eldönteni zseniális szuper kult film, vagy szuper gagyi baromság-e. Két szerencsétlen csúcs lúzer a kóser öltönyeikben Bluest játszik. Nem semmi film. Csak szeretni vagy utálni lehet, én még nem döntöttem el. Nézzétek meg és döntsétek el.


 
gazsika1978   2016. 04. 13.

0

Egyszerűen megunhatatlan. Könnyed , szórakoztató film, kiváló szereposztással, kitűnő zenékkel. A humor kitűnő, gondosan és ízlésesen adagolva. Az akció a film korát meghazudtolóan a helyén van. A zenei betétek szenzációsak.

 
Bulki   2015. 03. 03.

0

Igazi kultuszfilm és nem csak a film, hanem a zene kedvelőinek is. Aki tényleg szereti ezt a műfajt, mármint a bluest, annak a film is biztosan át fog jönni. Hatalmas zenék, nagyon nagy alakítások, és rettenetesen jó hangulat. Nekem máig az egyik kedvencem.

Galéria (23)

John Belushi
John Belushi
Carrie Fisher
Carrie Fisher

A film összbevétele 115 229 890 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben egy rövid cameo erejéig feltűnik Steven Spielberg is. Ő az, akinél Jake befizeti az összeget.

(dittee)
 

A filmben a Bluesmobile (Bluesmobile-ok...) Dodge Monaco típusú kocsik. Az eregeti Dan Aykroyd egyik rokonának tulajdona jelenleg.

(ZeroHero)
 

A forgatás során a készítők 103 autót törtek össze, ezzel rekordot állítottak fel.

(kázsé)
 

Ez volt Ray Charles első mozifilmje.

(kázsé)
 

Dan Aykroyd a forgatás ideje alatt jegyezte el Carrie Fishert.

(kázsé)
 

A kezdő jelenet forgatása közben a börtönőrök rálőttek a helikopterre, ami madártávlatból filmezett, mert azt hitték, hogy az építmény szerkezetét akarják kifigyelni.

(kázsé)
 

Forgatás közben az egyik színész, Stephen Brown, elkeveredett a Bluesmobile-lal, és majd 100 mérfölddel arrébb kötött ki a forgatás helyszínétől. Mikor megállt tankolni, letartóztatták, mivel nem volt érvényes regisztrációja (a rendszáma nem volt valódi) és jogosítványa sem.

(kázsé)
 

A film harmincadik évfordulóján egy vatikáni újság "katolikus klasszikus"-nak nevezte a filmet, és minden katolikusnak jó szívvel ajánlotta a megtekintését.

(kázsé)
 
Senkinek nem ajánlom, hogy drága életének drága perceit a folytatásra áldozza, azonban arra szerfelett biztatnék mindenkit, hogy bulizzon egy hatalmasat a Blues testvérekkel, abból baj nem lehet!
8/10 több»