Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
83

Ford Fairlane kalandjai (1990)

The Adventures of Ford Fairlane
Filmadatlap
 
21
Szereplők
8
Vélemények
11
Képek
2
Videók
Ford Fairlane kalandjai
 
Annamária Fürjes Nézhetetlen  2019. 10. 26.

legújabb vélemény

Egyszerűen pocsék. Nagy Feró, mint szinkronhang, és maga a film egyértelműsítik a színvonalat, s azokét is, akinek ez bejön. Undotító szenny!!!

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 10. 02.

a nap véleménye

Egy Rock and Roll detektív az örökkévalóságnak

„Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas.” A Ford Fairlane kalandjaihoz – mint oly’ sok hasonszőrű társához – kétféleképpen lehet viszonyulni: vannak, akik imádják, s megszámlálhatatlan alkalommal képesek újranézni, emellett kívülről fújják az azóta legendássá vált dumáit, és vannak, akiknek kimondottan herótjuk van a címszereplőtől, annak szövegétől, a gesztusaitól meg úgy en bloc a filmtől. Valahol persze mindkét tábort meg lehet érteni, mert ugyan annak idején rendesen szétszedték a kritikusok, és „megjutalmazták” szám szerint három Arany Málna-díjjal (valamint további három jelöléssel), s valóban nem több annál, ami, mégis a kultstátusza megkérdőjelezhetetlen, pláné olyan országokban, mint Magyarország, ahol a szinkron az egész élvezeti értéken dob egyet (netalántán kettőt is). Ugyanis nagyon ritkán találkozom olyan filmekkel, amelyeknél kimondottan tiltják, hogy eredeti nyelven tekintsem meg, s ennek az utasításnak az alapját én is alátámasztom: a Ford Fairlane kalandjai ugyanis feleannyira sem lenne olyan szórakoztató, ha nem Nagy Feró szinkronizálásával élvezhetnénk végig a főszereplő viszontagságait bő 100 percben. Gyorsan hozzá kell azért tenni, hogy a legtöbb élcelődés a film kapcsán a történettel és történetvezetéssel kapcsolatban merül fel, pontosabban azok elég gyatra kivitelezésével, s ezt még vala... több»


 
ZeroHero   2019. 09. 30.

Az alpari, buta, primitiv humoron kivul mi a jo ebben a filmben? Nem mintha az jo lenne, de attol valt klasszikussa es persze Nagy Fero szinkronja miatt.. De en nem ertem a rajongast... Szar forgatokonyv, gyenge szineszi jatek, egyszeru, semmitmondo tortenet, elcsepelt jelenetek es bena zene... Ne mar, h van aki ezert rajong..

 
Sabnock Sanatory   2019. 03. 25.

Kultfilm, amihez nagyban hozzájárult Nagy Feró szinkronhangja. A történetnek semmi értelme, de valahogy mégis összáll minden és amúgy is kit érdekel, mikor a poénbombák ennyire ütnek.

 
Kis Anna Kinga   2018. 07. 23.

Alap filmnek számított ez kamaszkoromban, és kizárólag Ford miatt vettem/vettünk Zippo öngyújtót! Feró nélkül nem hiszem, hogy akkorát ütött volna mint amekkora sikere volt a '90-es években...

 
Zenta   2017. 03. 01.

Tipikusan az a film, amit nem lehet elégszer látni ahhoz, hogy megunja az ember. Akkor is megnézzük, akár újból, ha már 100X láttuk. A történet amúgy nem egy nagy szám, de kit érdekel mindez, ha ennyire ütősek a poénok.

 
Barnabii44   2018. 09. 02.

Magyar szikron zseniális.

Andrew Dice Clay
Priscilla Presley
Andrew Dice Clay
Andrew Dice Clay
Wayne Newton
Lauren Holly
Andrew Dice Clay
Ed O'Neill
Andrew Dice Clay
Andrew Dice Clay
Priscilla Presley
Lauren Holly
Ed O'Neill

A film összbevétele 21 413 502 dollár volt (imdb.com).

 

A kocsi, amit Ford a filmben vezet, valójában Renny Harlin rendezőé.

(dulkap)
 

Sok tiltakozó levél után, amit a klasszikus-autó rajongóktól kaptak, a film gyártói közzétették, hogy nem egy 57-es Ford Fairlane-t robbantottak fel, hanem csak egy üveggyapot másolatot.

(dulkap)
 

A filmben elhangzó 'Black Plague' dal a Mötley Crüe Rock N'Roll Junkie című száma.Bobby Blacket pedig a Mötley Crüe énekese,Vince Neil játszotta.

(dulkap)
 
Ahogy a címbe is írtam, a végletek filmje. Akinek bejön a stílusa, az sokszor fogja újranézni, akinek nem az pedig... Nekem a top 3 filmemben van, Nagy Feró magyar hangja zseniális. A megítélése nagyon azon múlik, hogy az ember milyen beállítottságú. Aki nem az otthonülős verzió, hanem szereti a bulikat és a pörgést és nem riad vissza a trágár szavaktól, annak biztos betalál. És egy mai napig használt közhely, ami a filmben hangzott el először: "Eszem, faszom megáll! Auúúú..." több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.