Elhunyt a színészveterán, Emilio Delgado

81 éves korában elhunyt Emilio Delgado színész.

A kaliforniai Calexicóban született, gyermekkora nagy részét pedig a mexikói Mexicaliban töltötte. Középiskolai színdarabokban, majd tanulmányai után több kisebb színháznál kapta első szerepeit, 1968-ban pedig a Los Angeles-i Cancion de la Raza című mexikói-amerikai szappanoperában kezdte televíziós karrierjét.

1971-ben csatlakozott a PBS kultikus Szezám utca című sorozatának szereplőgárdájához, ő alakította Luist, a kedves ezermester, aki írói babérokra szeretne törni. Közel negyven éven keresztül volt látható a sorozatban, további szerepei a Reggie imája, A célszemély, A te eseted, és a nagysikerű Kártyavár című produkciókban láthatók, mindemellett rendszeresen fellépett a Hollywood Bowlban és a Carnegie Hallban is.

Nyugodjék békében!

46 HÍRESSÉG, AKIT 2022-BEN VESZTETT EL A VILÁG

#1
Emilio Delgado

Emilio Delgado

szül. 1940. 05. 08. - elhunyt 2022. 03. 10.
Calexico, Kalifornia, Egyesült Államok
A kaliforniai Calexicóban született, gyermekkora nagy részét pedig a mexikói Mexicaliban töltötte. Középiskolai színdarabokban, majd tanulmányai után több kisebb színháznál kapta első szerepeit, 1968-ban pedig a Los Angeles-i Cancion de la Raza című mexikói-amerikai szappanoperában kezdte televíziós karrierjét. 1971-ben... több»