Elhunyt az Emmy-jelölt színészveterán, Taurean Blacque

82 éves korában elhunyt Taurean Blacque színész

Karrierjét a New York-i Negro Ensemble Company-nál kezdte, első televíziós szerepeit pedig olyan nagysikerű produkciókban kapta, mint a What's Happening!!, a Charlie angyala, Szerelemhajó és a Taxi. Ugyanebben az időszakban olyan kultikus produkciókban vállalt mellékszerepet, mint a Várlak nálad vacsorára és a Rocky II.

1981-ben csatlakozott a Zsarublues című sorozat stábjához, az ebben látható alakításáért a következő évben Emmy-díjra jelölték a legjobb mellékszereplőnek járó alakításért.  A sorozat lezárása után főként színházi szerepeket vállalt, így aktív tagja volt az atlantai Black Theater Company-nak és az észak-karolinai Black Theater Festivalnak.

1996-ban megkapta Wheeler nyomozó szerepét a Savannah című sorozatban. Két vér szerinti fia nevelése mellett Blacque 11 gyermeket fogadott örökbe. A Los Angeles megyei örökbefogadási szolgálat szóvivője lett, 1989-ben pedig George H.W. Bush elnök felkérte, hogy legyen az örökbefogadás nemzeti szóvivője. Blacque egyik fia korábban elhunyt.

A színészt tizenkét gyermeke, 18 unokája és két dédunokája gyászolják. Nyugodjon békében!

93 HÍRESSÉG, AKIKET 2022-BEN VESZÍTETTÜNK EL

#1
Taurean Blacque

Taurean Blacque

szül. 1941. 05. 10. - elhunyt 2022. 07. 21.
Newark, New Jersey, Egyesült Államok
Karrierjét a New York-i Negro Ensemble Company-nál kezdte, első televíziós szerepeit pedig olyan nagysikerű produkciókban kapta, mint a What's Happening!!, a Charlie angyala, Szerelemhajó és a Taxi. Ugyanebben az időszakban olyan kultikus produkciókban vállalt mellékszerepet, mint a Várlak nálad vacsorára és a Rocky II. 1981-ben... több»