Elképesztő összeget jósolnak az elemezők a Star Wars IX-nek

Az eddig sem volt kétséges, hogy a Star Wars: Skywalker kora óriásit kaszálhat a mozikban, az előzetes jegyeladások sorra döntögetik a rekordokat, de a friss elemzések még a korábban megjósolt összegeknél is optimistábbak.

Bár azt a Disney sem várja el a Star Wars: Skywalker kora-tól, hogy megdöntse a Bosszúállók 4 rekordját, de az biztosnak tűnik, hogy a Star Wars IX lesz az idei év második legerősebb nyitását produkáló filmje.

Hogy mit jelent ez a számok nyelvén? Nos, az elemzők szerint a film alsó hangon 185 milliós bevételt produkálhat már a premierjét követő három napban, de az optimista előrejelzések még a 225 milliót sem tartják kizártnak.

Hogy erre mekkora az esély, az persze jó kérdés, különösen annak a fényében, hogy egy héttel korábban debütál a mozikban a Jumanji folytatása, A következő szint, melynek előző része közel 1 milliárd dollárt kaszált, és ezzel 2017 egyik legnagyobb meglepetését produkálta. A Sony okosan döntött, amikor egy héttel korábbra időzítette a premiert, de könnyen meglehet, hogy épp ez szab majd gátat a Star Wars IX rekordszereplésének.

Ettől függetlenül a Disney-nek egész biztos nem lesz oka a panaszra, különösen annak fényében, hogy idén már több mint 3 milliárd dollárt kaszáltak a filmjeik csak az Egyesült Államokban, erre az év ezen szakaszában korábban még soha nem volt példa.

A Skywalker kora pedig hatalmas lökést adhat még a Mickey egeres stúdiónak a december 19-i premierjét követő szűk két hétben.

Ha még nem láttad J.J. Abrams filmjének legújabb magyar szinkronos előzetesét, idefent megnézheted, ha pedig még többre vagy kíváncsi, ide kattintva látogass el a Star Wars IX mafabos adatlapjára.