Amikor január elején a District 9 és az Elysium - Zárt világ  rendezője, Neill Blomkamp közzétette egy  soha le nem forgatott Alien film vázlatait, a rajongók azonnal rákaptak tervekre. Eddig úgy tűnik, semmi nem lesz a filmből, Blomkamp szerint azonban talán nincs veszve minden.

„Évekig vártam, hogy elkészíthessek egy Alien filmet” – árulta el a rendező az Uproxxnak adott interjújában. Elmondása szerint a Chappie  vágásakor sokat gondolkodott a filmterven, sőt a vázlatok fejlesztésére is volt ideje. Ráadásul Sigourney Weaverrel is megosztották egymás közt az ötleteiket, és lassan sikerült kidolgoznia a forgatókönyvet is, melynek története az első két epizód után játszódna.

Blomkamp szerint jó esély van arra, hogy végül elkészülhessen a film, mely a Fox égisze alatt valósulhatna meg, ennek csak egyetlen akadálya van. A rendező az interjúban kifejtette, hogy kissé megcsömörlött Hollywoodtól. „Szeretem a filmeket, de Hollywood maga igen nehéz ügy.”

Bár Blomkamp egyszer sem beszélt a filmről a Fox-szal, a stúdió állítólag nagyon szívesen megvalósítaná a projektet. A kérdés csak az, hogy ennyi munka után vajon a rendező kihajítaná a kukába az összes tervet a forgatókönyvvel együtt? Valószínűleg nem, de ígérete szerint hamarosan előáll a döntéssel.

Blomkamp legújabb filmje, a Chappie 2015. március 15-én debütál a mozikban. 

A vázlatokat a fenti gelériában tekinthetikek meg.