Elkészült a következő, hivatalos James Bond-sztori, azt is tudjuk, miről szól

Az Ian Fleming Publications megbízta Charlie Higsont, a Young Bond-sorozat szerzőjét, hogy írjon egy új James Bond-kalandot Károly király koronázása alkalmából.

A cselekmény a jelenben játszódik, Bondot az utolsó pillanatban küldik terepre, hogy megakadályozza a koronázási ünnepség megzavarására irányuló kísérletet, amelyet a gazdag, különc és önjelölt wessexi Athelstan tesz, aki egy halálos küldetéssel az Egyesült Királyságot akarja “megleckéztetni”.

Az Őfelsége titkosszolgálatában címet viselő történet hivatalosan május 4-én debütál, a május 6-i koronázás előtt, 60 évvel Fleming tizedik, azonos című regényének megjelenése után. A könyv eladásából származó összes jogdíj a National Literacy Trust munkáját fogja támogatni, amely egy független brit jótékonysági szervezet, amely iskolákkal és közösségekkel együttműködve azon dolgozik, hogy a hátrányos helyzetű gyermekeknek olvasási készségét javítani tudja.

“Amikor az Ian Fleming Publications alig több mint egy hónappal ezelőtt megkeresett azzal az ötlettel, hogy írjak egy felnőtt Bond-történetet, nagyon megörültem - egészen addig, amíg rá nem jöttem, hogy a májusi koronázásra készen kell lennie. A megírása ilyen rövid idő alatt ugyanolyan feszült és szívszorító feladat volt, mint bármelyik Bond-misszió. Persze senki sem fog rám lőni” - nyilatkozta Higson.

“III. Károly király koronázása jelentős esemény az ország számára. Feltettük magunknak a kérdést, hogy az Ian Fleming Publicationsnél hogyan ünnepelhetnénk meg, és a válasz kézenfekvőnek tűnt” - jegyezte meg Corinne Turner, az Ian Fleming Publications ügyvezető igazgatója.

Az Ian Fleming Publications nemrégiben bejelentette, hogy a James Bond-regényeket átdolgozták, hogy eltávolítsák belőlük a rasszista tartalmakat.