Elkészül A függetlenség napja 2A kép forrása: Photo © 1996 20th Century Fox

A 20th Century Fox pontot tett a hosszas találgatások végére, a Deadline információ szerint ugyanis a stúdió meghozta a végleges döntést, és zöld utat adott A függetlenség napja 2: Feltámadás-nek. A tervek szerint a forgatás jövő májusban kezdődne meg, arról azonban egyelőre csak homályos találgatások folynak, ki játszhatják majd a potenciális kasszasiker főszerepeit. Annyi mindenesetre már biztos, hogy Roland Emmerich újra elfoglalhatja a rendezői széket, aki korábban Dean Devlinnel már meg is írta a film első vázlatát. A forgatókönyv ezt követően átkerül Zodiákus szkriptjét is jegyző James Vanderbilthez, azonban stúdió minden bizonnyal nem volt teljesen elégedett az alapanyaggal, így végül Carter Blanchard vázlatát hagyták jóvá.

Will Smith úgy tűnik, továbbra sem érdekelt a folytatásban, ezt korábban határozottan ki is jelentette. Ellentétben Jeff Goldblummal és Bill Pullmannal, akik már jó előre jelezték, szívesen megismételnék szerepeiket, amennyiben megkeresi őket a stúdió.

A korábbi pletykák arról szóltak, hogy Emmerich rögtön két részt is leforgatott volna, de a Fox egyelőre csak egy filmre bólintott rá. A stúdió óvatossága még annak ellenér is logikusnak tűnik, hogy 1996-os A függetlenség napja rendkívül sikeres volt, összesen 811 millió dolláros bevételre tett szert, melynek köszönhetően a maga idejében minden idők második legnagyobb bevételt hozó filmje volt. Az örökranglistán jelenleg a 43. helyet foglalja el.

A függetlenség napja 2: Feltámadás napra pontosan húsz évvel az első rész bemutatása után, 2016. július 4-én debütál a mozikban, melynek produceri teendőit Emmerich, Devlin és Harald Kloser látják el.