A közelmúltban lehetett hallani a kisebb döbbenetet kiváltó ügyről, amely során megbírságolták az Egyesült Államokban található Emerson Elementary Schoolt, amiért egy adománygyűjtő rendezvényük során levetítették a Disney 2019-ben mozikba került Oroszlánkirály élőszereplős változatát.

A tavalyi év novemberében megrendezésre került eseményre az egyik apuka vásárolta meg egy helyi boltban Az oroszlánkirály DVD-s kiadványát, nem sokkal az esemény után azonban az iskola 250 dolláros bírságot kapott, amiért szerzői jogsértést követtek el a nyilvános vetítéssel.

Az ügy persze jogerős, ettől függetlenül kisebb felháborodást követte a hírt, a napokban azonban maga a Disney elnöke, Bob Iger kért nyilvánosan bocsánatot az intézménytől egy Twitter bejegyzésben.

„A Walt Disney Company elnézést kér az iskolától, én pedig személyesen szeretnék adománnyal hozzájárulni az intézmény alapítványához” – olvasható Iger oldalán.

Az oroszlánkirály csaknem 1,6 milliárd dollárt hozott a konyhára a Disney-nek, így a stúdiónál érezhetően átgondolhatták az eset morális jelentőségét.