Elpusztult egy ló A Gyűrűk Ura-sorozat forgatásán

A múlt hét folyamán tragédia történt A hatalom gyűrűi második évadának forgatásán.

Egy jelenetre való felkészülés során a sorozatban szereplő egyik ló hirtelen szívmegállás következtében elpusztult. “Mély szomorúsággal erősítjük meg a ló halálának hírét. Az eset a próbák előtti reggeli gyakorlatok során történt. Az idomár nem viselt jelmezt, a forgatás még el sem kezdődött. Egy állatorvos és az American Humane Association (az állatok jólétével és biztonságával foglalkozó amerikai szervezet) képviselője a helyszínen tartózkodott. A független boncolás megerősítette, hogy a ló szívelégtelenség következtében pusztult el” - olvasható az Amazon Studios által kiadott közleményben.

A The Hollywood Reporter értesülése szerint a sorozatban szereplő lovakat a The Devil's Horsemen nevű cég szállította a forgatásra. Az is kiderült, hogy az elpusztult állatot korábban megvizsgálták, akkor viszont nem találtak nála egészségügyi problémát.

A ló halála miatt a PETA állatvédő szervezet is megszólalt. A szervezet alelnöke, Lisa Lange felszólította a producereket, hogy ne használjanak többé élő lovakat a sorozat forgatásán. Lehetőség szerint CGI technológia vagy állványza használatát kérik a munkálatok során.

“Ha nem tudnak lemondani arról, hogy állatokat használjanak a művészetükben, akkor találjanak egy új médiumot. Senki sem akar olyan sorozatot nézni, amelynek témája a gyötrelem” - mondta Lange.

A hatalom gyűrűi második évada a tervek szerint 2024-ben debütál majd.

akció | dráma | fantasy | kaland

Az Amazon Studios sorozata elsőként hozza el Középfölde másodkorának legnagyobb hőseit és legendáit. Ez az epikus történet évezredekkel A hobbit és az eredeti Gyűrűk Ura... több»