Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
65
Filmadatlap
 
31
Szereplők
35
Vélemények
24
Képek
12
Videók
Dane DeHaan
Dane DeHaan
Dane DeHaan
Jason Isaacs
Dane DeHaan
Dane DeHaan
Mia Goth
Dane DeHaan
Dane DeHaan
Dane DeHaan
Dane DeHaan
Gore Verbinski
Dane DeHaan
Gore Verbinski
Dane DeHaan
Gore Verbinski
Gore Verbinski
Dane DeHaan
Dane DeHaan
Gore Verbinski
Gore Verbinski
Jason Isaacs
Dane DeHaan
Gore Verbinski
Mia Goth
Gore Verbinski
Gore Verbinski
Dane DeHaan
 
Nagyonjóképű   2020. 03. 05.

legújabb vélemény

A látvány magával ragadó volt, az alapötlet is jó lehetett volna. Az elején próbáltam találgatni, hogy vajon hova fogunk kilyukadni, de ilyen végkifejletre nem számítottam. Ott lett egy kis WTF érzésem, azt elrontották.

 
indingo   2017. 04. 10.

A látvány és az alapsztori, maga a felvezetés a helyszín tetszett. Néhol szemet kápráztatóak voltak a felvételek, de maga az "ok" amiért csinálta az úriember az nálam eléggé lehúzza a filmet.


 
HercegPeter   2017. 08. 03.

Összességében tetszett. Feszült, izgalmas, gondolkodásra késztető film. Nem értek egyet azokkal, akik az apa indokán vannak felháborodva, hiszen pontosan el volt mondva, hogy mit és miért csinált. Sajnos a csattanó már jóval a befejezés előtt kitalálható. Tény és való, hogy vannak kicsit nehezen emészthető részek az elme és a gyomor számára egyaránt, de nem vészes. Külön kiemelném, hogy a látvány többször is lélegzetelállító. A főszereplő néha-néha szerintem logikátlanul cselekszik, de ez kellett ahhoz, hogy egyáltalán legyen izgulni való a filmben. Nekem eléggé hajazott a Viharszigetre, de annál azért valamennyivel gyengébb.

 
dailyfilmsan   2019. 05. 25.

A történetből többet is ki lehetett volna hozni. Sajnos ez nem egy erős triller, csalódást okozott, mivel az előzetesek nagyon jó fényben tűntették fel. Izgalmasnak nem mondható majdnemhogy egy síkú és kezdetleges. A potenciál benne volt és lehetett volna ebből jobb filmet is kihozni, de hát ez sok esetben nem szokott sikerülni és ez is csak csepp lett a tengerben.

 
Berto49   2017. 06. 06.

Igazán látványos film, a története is egész jól indul, de aztán átmegy a misztikus fantasy világába, aminek „élvezetét” el szoktam kerülni. Ez az irányváltás volt az egyik bajom, a másik pedig a film valóságos tengeri kígyós hossza. Nem számoltam, de a főhős, Lockhart a filmben minimum tíz alkalommal úgy esik el, ütik le, hogy egy olyan esés után egyetlen ép porcikája sem maradna a való életben, igaz, hogy ez film, ahol minden megtörténhet. Már az első szarvasos karambol is necces, ő meg is úszta három napos kómával és egy törött(?) lábbal. A továbbiakban szorgalmasan biceg a mankóival, aztán kiderül, hogy felesleges volt a gipsz, a lábának semmi baja. Olvastam egy meglehetősen merész kijelentést a főszereplőről, Dane DeHaan-ról: mintha az ifjú Leonardo DiCaprio-t látta volna a megjegyzés írója. A kijelentőnek ismeretlenül is ajánlhatom Leo fiatalkori filmjeit (Gilbert Grape, Teljes napfogyatkozás, Marvin szobája) egyet is végignézve beláthatja, hogy hatalmasat tévedett. A két színész tehetségének távolsága egyenesen arányos Makó és Jeruzsálem távolságával. Meg kell említeni még Hannah szerepében Mia Goth nevét. Én filmrendezőként még a forgatás közelébe sem engedném, megjelenése a produkció készítésénél súlyos színvonal esést garantál. Egyetlen reklámfilm szereplője lehetne, a tüdőbajé, szerencsére ilyen filmet nem készítenek.

 
De sem egy a modern társadalmi lét felett ítélkező filmet, sem egy paráztató horrort, sem egy jól átgondolt pszicho-thrillert, de még egy szegény ember Viharszigetét sem kapunk. Helyette olcsó megoldások nyakig érő, híg levében merülünk el. 4/10 több»
 
Nem hittem, hogy egy ilyen előzetes után el lehet rontani ezt a filmet, de Hollywood újra és újra képes meglepni. 5/10 több»
 
Az egészség ellenszere a horrorfanoknak átírt Viharsziget, Dane DeHaan pedig a szegény ember DiCapriója. 55/100 több»

A film összbevétele 26 620 002 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 55 855 650 forintot termelt. A hazai mozik összesen 39 593 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Beelitz-Heilstatten-i épületnél korábban A zongorista és a Valkűr egy-egy jelenetét is forgatták (továbbá a Rammstein nevű zenekar Mein Hertz Brennt című klipjének is a forgatási helyszíne volt).

(ArpiHajdu és Réci)
 

A forgatási helyszínt adó Beelitz-Heilstatten-i kórházkomplexumban sok évvel ezelőtt tuberkolózisban szenvedő beteget ápoltak, s az I. világháború alatt somme-i csatában megsérült Adolf Hitlert is kezelték ott.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film forgatókönyvírója, Justin Haythe saját bevállasa szerint nagy rajongója Thomas Mann regényének, A varázshegynek, amely inspirációul szolgált a szkript megírása során.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.