Játssz egy Xiaomi Note-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
63

Az Egészség ellenszere

(A Cure for Wellness)
 
kula ba Nézhetetlen  2017. 02. 25.

Ritka szar. Fos az egész. Minden rosszul van megcsinálva. És undi. Mi a fa"zom az h az apa meg akarja b"""ni a saját lányát. Ráadásul kimaradt a történetből 300 év. Az apa egy pedofil geci. És amint megjön a lányának meg akarja baszni.

 
indingo  2017. 04. 10.

A látvány és az alapsztori, maga a felvezetés a helyszín tetszett. Néhol szemet kápráztatóak voltak a felvételek, de maga az "ok" amiért csinálta az úriember az nálam eléggé lehúzza a filmet.

 
HercegPeter  2017. 08. 03.

Összességében tetszett. Feszült, izgalmas, gondolkodásra késztető film. Nem értek egyet azokkal, akik az apa indokán vannak felháborodva, hiszen pontosan el volt mondva, hogy mit és miért csinált. Sajnos a csattanó már jóval a befejezés előtt kitalálható. Tény és való, hogy vannak kicsit nehezen emészthető részek az elme és a gyomor számára egyaránt, de nem vészes. Külön kiemelném, hogy a látvány többször is lélegzetelállító. A főszereplő néha-néha szerintem logikátlanul cselekszik, de ez kellett ahhoz, hogy egyáltalán legyen izgulni való a filmben. Nekem eléggé hajazott a Viharszigetre, de annál azért valamennyivel gyengébb.

 
Szilonka  2017. 05. 18.

Kellenek az ilyen témájú, hangulatú filmek is a moziba. Nem egy sablon sztori és a végkifejlett nekem se tetszett, de összességében nem egy rossz film.

 
Berto49  2017. 06. 06.

Igazán látványos film, a története is egész jól indul, de aztán átmegy a misztikus fantasy világába, aminek „élvezetét” el szoktam kerülni. Ez az irányváltás volt az egyik bajom, a másik pedig a film valóságos tengeri kígyós hossza. Nem számoltam, de a főhős, Lockhart a filmben minimum tíz alkalommal úgy esik el, ütik le, hogy egy olyan esés után egyetlen ép porcikája sem maradna a való életben, igaz, hogy ez film, ahol minden megtörténhet. Már az első szarvasos karambol is necces, ő meg is úszta három napos kómával és egy törött(?) lábbal. A továbbiakban szorgalmasan biceg a mankóival, aztán kiderül, hogy felesleges volt a gipsz, a lábának semmi baja. Olvastam egy meglehetősen merész kijelentést a főszereplőről, Dane DeHaan-ról: mintha az ifjú Leonardo DiCaprio-t látta volna a megjegyzés írója. A kijelentőnek ismeretlenül is ajánlhatom Leo fiatalkori filmjeit (Gilbert Grape, Teljes napfogyatkozás, Marvin szobája) egyet is végignézve beláthatja, hogy hatalmasat tévedett. A két színész tehetségének távolsága egyenesen arányos Makó és Jeruzsálem távolságával. Meg kell említeni még Hannah szerepében Mia Goth nevét. Én filmrendezőként még a forgatás közelébe sem engedném, megjelenése a produkció készítésénél súlyos színvonal esést garantál. Egyetlen reklámfilm szereplője lehetne, a tüdőbajé, szerencsére ilyen filmet nem készítenek.

Dane DeHaan
Dane DeHaan
Dane DeHaan
Jason Isaacs
Dane DeHaan
Dane DeHaan
Mia Goth
Dane DeHaan
Dane DeHaan
Dane DeHaan
Dane DeHaan
Gore Verbinski
Dane DeHaan
Gore Verbinski
Dane DeHaan
Gore Verbinski
Gore Verbinski
Dane DeHaan
Dane DeHaan
Gore Verbinski
Gore Verbinski
Jason Isaacs
Dane DeHaan
Gore Verbinski
Mia Goth
Gore Verbinski
Gore Verbinski
Dane DeHaan
Movieaddicts: Az Egészség ellenszere
De sem egy a modern társadalmi lét felett ítélkező filmet, sem egy paráztató horrort, sem egy jól átgondolt pszicho-thrillert, de még egy szegény ember Viharszigetét sem kapunk. Helyette olcsó megoldások nyakig érő, híg levében merülünk el. 4/10
Supernaturalmovies: Az Egészség ellenszere
em hittem, hogy egy ilyen előzetes után el lehet rontani ezt a filmet, de Hollywood újra és újra képes meglepni. 5/10
VOX.hu - Az Egészség ellenszere
Az egészség ellenszere a horrorfanoknak átírt Viharsziget, Dane DeHaan pedig a szegény ember DiCapriója. 55/100
 

A Beelitz-Heilstatten-i épületnél korábban A zongorista és a Valkűr egy-egy jelenetét is forgatták (továbbá a Rammstein nevű zenekar Mein Hertz Brennt című klipjének is a forgatási helyszíne volt).

(ArpiHajdu és Réci)
 

A forgatási helyszínt adó Beelitz-Heilstatten-i kórházkomplexumban sok évvel ezelőtt tuberkolózisban szenvedő beteget ápoltak, s az I. világháború alatt somme-i csatában megsérült Adolf Hitlert is kezelték ott.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film forgatókönyvírója, Justin Haythe saját bevállasa szerint nagy rajongója Thomas Mann regényének, A varázshegynek, amely inspirációul szolgált a szkript megírása során.

(ArpiHajdu és Réci)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.