Giorgos Lanthimos rendező a Velencei Filmfesztiválon beszélt a Szegény párák című új filmjéről. 

A rendező sajnálatát fejezte ki, hogy a Bella Baxter karakterét alakító Emma Stone (legutóbbi szerepei a galériánkban) nem tudott részt venni az eseményen, hogy ő maga is beszéljen a produkcióról. A kedvenc  rendezője hangsúlyozta, hogy a szex fontos része az eredeti regénynek, és kulcsfontosságú volt, hogy a film ne legyen prűd. 

"Kár, hogy Emma nem tudott itt lenni, hogy többet beszéljen róla, mert ez mind tőlem fog jönni" - mondta a rendező. (...) Nagyon fontos volt számomra, hogy ne készítsek prűd filmet, mert az olyan lenne, mintha teljesen elárulnám a főszereplőt" - folytatta. "Biztosnak kellett lennünk abban, hogy Emma nem szégyelli a testét, a meztelenséget, az ilyen jelenetekben való részvételt, és ő ezt rögtön megértette."

"Az a nagyszerű kettőnkben, hogy már négy filmet készítettünk együtt. (...) Amint elkezdtem mondani valamit a szexről, ő azonnal azt mondta: "igen, persze, ez Bella. Megtesszük, amit meg kell tennünk."

A rendező arról is beszélt, hogy Elle McAlpine-t bízta meg azzal, hogy koordinálja az intim jeleneteket, valamint kiemelte, hogy McAlpine mindenki dolgát nagyban megkönnyítette. 

A Szegény párák egy Frankenstein ihlette történet Emma Stone, Mark Ruffalo, Willem Dafoe, Ramy Youssef és Jerrod Carmichael főszereplésével. A film 2024. január 25-től látható a magyarországi mozikban.