2020.02.14   szerző: hp   hozzászólások: 0

Befutott a  David Lowery rendezésében készülő, az év egyik legeredetibb produkciójának ígérkező Green Knight első előzetese.

David Lowery neve a hazai közönség számára talán még nem cseng olyan ismerősen, holott Hollywood egyik legígéretesebb direktoráról van szó, aki eddigi pályáján filmről filmre bizonyította, hogy a legnagyobbak között lesz a helye. Bár Lowery dolgozott már a Disney-nek is (Elliot, a sárkány), az igazán nagy áttörést a Green Knight hozhatja meg számára, melyhez befutott az első előzetes, melyet idefent láthattok. 

Artúr király mondakörének epikus látványú fantasy kaland adaptációjában megismerhetjük Sir Gawain (Dev Patel), Artúr önfejű unokaöccsének történetét, aki vakmerő kalandra indul, hogy legyőzze a gigászi, smaragdbőrű Zöld Királyt. Gaiwan útját szellemek, óriások, tolvajok és útonállók szegélyezik, de eltökéltsége és kitartása, bizonyításvágya a családja és a királyság számára nem ismer határokat. 

A látnoki rendező, David Lowery csavart egy nagyot a klasszikus történeten, hogy egy olyan perspektívából tárja a nézők elé a Kerekasztal hős lovagjának történetét, ahogy még sosem láthattuk,  olyan világsztárokkal a főbb szerepekben, mint az Oscar-díjra Alicia Vikander , Dev Patel , Joel Edgerton , Sean Harris , Barry Keoghan , Sarita Choudhury , Kate Dickie , Ralph Ineson.

A Green Knight 2020. május 29-én debütál a tengerentúlon, a hazai forgalmazásról egyelőre nincsenek információk.