A zöld lovag (2021)

The Green Knight

CURICA88   2023. 03. 29.

legújabb vélemény a nap véleménye

Mi tesz egy hőst hőssé? Egy 14. századi legenda, David Lowery rendezésében. Egy elgondolkodtató film. Türelem kell hozzá!

Egy kísérteties történet Arthur király udvarából. A film Sir Gawain (Dev Patel), Arthur király (Sean Harris) unokaöcse és a zöld lovag történetét meséli el, melyben Gawain lehetőséget keres arra, hogy bebizonyítsa, hogy méltó a lovagi címre. Ez a leh... teljes kritika»

accattone   2021. 09. 04.

Pszichedelikus fantasy a legjavából

Mindenkinek unalmas lehet a film, aki mondjuk egy pörgős fantasy-kalandfilmet várt, és/vagy minimálisan sem fogékony a vallási-mitológiai szimbolikára. Csak azokat a részeket írom le, amelyek gondolkodásra késztettek, és amelyekhez találni véltem val... teljes kritika»

Caravaggio1978 Nézhetetlen  2021. 09. 02.

Az volt a zöld király aki rendezte - kanabiszhuszár inkább

Jesszus úristen, nem tudom, mi volt ez, az a lényeg, hogy a király feleségének a testvére nem tudom hogyan, de egy török vénasszony, :) aki boszorkány... Mindig tél van, de süt a Nap. A film legfőbb mozzanata, hogy egy ismeretlen királylány kiveri a férfiasságát a lovagnak, aki mellett egy bekötött szemű öregasszony ül. Borzalom, borzalom. Senki ne nézze meg, vagy ha úgy tesz, mesélje már el nekem, miről szól! Egy török csávó bolyong bedrogozva egy erdőben a középkorban? De a végén a legfontosabb mozzanat az, hogy az a szerencsétlen megdug egy csajt, akitől természetesen néger gyerek születik. No comment. Kint esik a hó, de a várban kb. 30 fok meleg van.

BoBamburg   2022. 08. 21.

Nem azt mondom, hogy zseniális, de rohadtul el van találva az biztos. Mondjuk előre bizalmat szavaztam neki, hisz mégis csak a A24 studió munkája, ami azért általában garancia a minőségre. Viszont az is biztos, hogy nem mindenki fogja értékelni, mivel tényleg egy lassú, fura film.

Lóri Ádámcsik Nézhetetlen  2021. 08. 30.

Ne nézd meg!!!

Ne vesztegess időt rá! Nagyon rossz.

lacc   2021. 08. 27.

Eszméletlenül unalmas az egész. Az olyan filmek száma, amelyeket nem tudtam végignézni, elenyésző. Ezt mégis kikapcsoltam.

elekm90   2021. 08. 27.

Technikai csoda, kevéske sztori

David Lowery filmje az egyik leggyönyörűbb, amit életemben láttam, mind az operatőri munka, mind a rendezés kiváló, a zenével együtt remek hangulatot teremtenek. Sajnos azonban a cselekmény lassan halad, és a közepétől sajnos nem is túl érdekes (az utolsó 15 perc mondjuk tetszett). Jó ötlet volt, hogy nem romantizált formában mutatja be a lovagi életet, ahogyan a legtöbb film tenné, a színészek is pazarok (főleg Sean Harris), annyira mégsem tudott megfogni.

Az A 24 stúdió igazából független filmekkel foglalkozik, amolyan művészfilmeket fogyasztó szűk rétegnek. Az Örökség c. film (elég alternatív mozi az is) is az ő kezük alól került ki.

(Caravaggio1978 )

Dev Patel karakterét, Sir Gawaint a szintén ebben a filmben szereplő Joel Edgerton is eljátszotta a 2004-es, Artúr király című filmben.

(elekm90)

A készítőknek egyáltalán nem az a célja, hogy kasszát robbantsanak a mozik pénztáránál. A Zöld Lovag egy egészen elvont történelmi legenda újszerű feldolgozása, ami mondanivalója lényegét és fontosságát tekintve nem marad el az eredeti szöveg tanulságától. több»

A korábbi Artúr-legendák megfilmesítésétől eltérően a The Green Knight egy lassú tempójú, meditatív, absztrakt, misztikus külső és belső utazás, melynek során a főhősnek egyszer s mindekorra fel kell nőnie, szembe kell néznie a sorsával, legyen az dicső halál vagy szégyenteljes élet. több»