Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
54%

A zöld lovag (2021)

The Green Knight
Filmadatlap
 
28
Szereplők
7
Vélemények
10
Képek
3
Videók

Galéria (10)

Videók (3)

 
CURICA88   2023. 03. 29.

legújabb vélemény a nap véleménye

1
Mi tesz egy hőst hőssé? Egy 14. századi legenda, David Lowery rendezésében. Egy elgondolkodtató film. Türelem kell hozzá!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Egy kísérteties történet Arthur király udvarából. A film Sir Gawain (Dev Patel), Arthur király (Sean Harris) unokaöcse és a zöld lovag történetét meséli el, melyben Gawain lehetőséget keres arra, hogy bebizonyítsa, hogy méltó a lovagi címre. Ez a leh... teljes kritika»

 
accattone   2021. 09. 04.

3
Pszichedelikus fantasy a legjavából

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Mindenkinek unalmas lehet a film, aki mondjuk egy pörgős fantasy-kalandfilmet várt, és/vagy minimálisan sem fogékony a vallási-mitológiai szimbolikára. Csak azokat a részeket írom le, amelyek gondolkodásra késztettek, és amelyekhez találni véltem val... teljes kritika»

1
 
Caravaggio1978 Nézhetetlen  2021. 09. 02.

2
Az volt a zöld király aki rendezte - kanabiszhuszár inkább

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Jesszus úristen, nem tudom, mi volt ez, az a lényeg, hogy a király feleségének a testvére nem tudom hogyan, de egy török vénasszony, :) aki boszorkány... Mindig tél van, de süt a Nap. A film legfőbb mozzanata, hogy egy ismeretlen királylány kiveri a férfiasságát a lovagnak, aki mellett egy bekötött szemű öregasszony ül. Borzalom, borzalom. Senki ne nézze meg, vagy ha úgy tesz, mesélje már el nekem, miről szól! Egy török csávó bolyong bedrogozva egy erdőben a középkorban? De a végén a legfontosabb mozzanat az, hogy az a szerencsétlen megdug egy csajt, akitől természetesen néger gyerek születik. No comment. Kint esik a hó, de a várban kb. 30 fok meleg van.

 
BoBamburg   2022. 08. 21.

1

Nem azt mondom, hogy zseniális, de rohadtul el van találva az biztos. Mondjuk előre bizalmat szavaztam neki, hisz mégis csak a A24 studió munkája, ami azért általában garancia a minőségre. Viszont az is biztos, hogy nem mindenki fogja értékelni, mivel tényleg egy lassú, fura film.

 
Lóri Ádámcsik Nézhetetlen  2021. 08. 30.

1
Ne nézd meg!!!

Ne vesztegess időt rá! Nagyon rossz.

 
lacc   2021. 08. 27.

1

Eszméletlenül unalmas az egész. Az olyan filmek száma, amelyeket nem tudtam végignézni, elenyésző. Ezt mégis kikapcsoltam.

 
elekm90   2021. 08. 27.

0
Technikai csoda, kevéske sztori

David Lowery filmje az egyik leggyönyörűbb, amit életemben láttam, mind az operatőri munka, mind a rendezés kiváló, a zenével együtt remek hangulatot teremtenek. Sajnos azonban a cselekmény lassan halad, és a közepétől sajnos nem is túl érdekes (az utolsó 15 perc mondjuk tetszett). Jó ötlet volt, hogy nem romantizált formában mutatja be a lovagi életet, ahogyan a legtöbb film tenné, a színészek is pazarok (főleg Sean Harris), annyira mégsem tudott megfogni.

A film összbevétele 18 290 338 dollár volt (imdb.com).

 

Az A 24 stúdió igazából független filmekkel foglalkozik, amolyan művészfilmeket fogyasztó szűk rétegnek. Az Örökség c. film (elég alternatív mozi az is) is az ő kezük alól került ki.

(Caravaggio1978 )
 

Dev Patel karakterét, Sir Gawaint a szintén ebben a filmben szereplő Joel Edgerton is eljátszotta a 2004-es, Artúr király című filmben.

(elekm90)
 
A készítőknek egyáltalán nem az a célja, hogy kasszát robbantsanak a mozik pénztáránál. A Zöld Lovag egy egészen elvont történelmi legenda újszerű feldolgozása, ami mondanivalója lényegét és fontosságát tekintve nem marad el az eredeti szöveg tanulságától. több»
 
A korábbi Artúr-legendák megfilmesítésétől eltérően a The Green Knight egy lassú tempójú, meditatív, absztrakt, misztikus külső és belső utazás, melynek során a főhősnek egyszer s mindekorra fel kell nőnie, szembe kell néznie a sorsával, legyen az dicső halál vagy szégyenteljes élet. több»