Eredet: Itt a hírhedt befejezés végső értelmezése, maga Christopher Nolan mondta el

Ha még most is igazgat az Eredet hírhedt befejezése, van egy jó hírünk: Christopher Nolan megadta a végső értelmezést.

A film végén a Leonardo DiCaprio által alakított Cobb visszatér a gyerekeihez, a jelenetben pedig láthatunk egy pörgő búgócsigát. Ha a végtelenségig forog, Cobb még mindig álmodik, ha eldől, Cobb a való világban ébredt fel.

A nézők 13 éve vitatkoznak arról, hogy Cobb ébren van-e vagy álmodik a jelenetben, mivel a búgócsiga meginog, de Nolan nemrég azt mondta a "Happy Sad Confused" podcastben, hogy az ilyen vitákból valójában hiányzik a befejezés igazi tanulsága, mégpedig az, hogy Cobbot egyáltalán nem érdekli.

"Volt egy időszak, amikor ezt sokszor kérdezték tőlem" - kezdte Nolan. "Azt hiszem, [a producer] Emma Thomas volt az, aki rámutatott a helyes válaszra, miszerint Leo karaktere... a felvétel lényege, hogy a karaktert nem érdekli. Erre a kérdésre nem tudok kényelmesen válaszolni."

"Van egy nihilista nézete ennek a befejezésnek, igaz? De az is, hogy továbblépett és a gyerekeivel van" - tette hozzá Nolan a Wirednek a korábban. "A kétértelműség nem érzelmi kétértelműség. Hanem intellektuális a nézők számára."

A film végén tehát a karakter érzelmi utazása befejeződött, ezért nem is érdekli, hogy a tárgy forog-e vagy eldől.

Nolan új filmje, az Oppenheimer már a hazai mozikban.

77 Oppenheimer  (2023)

dráma | életrajzi | történelmi

SkyShowtime (2024.03.21.)

A második világháború egyik legborzalmasabb hozadéka az atombomba feltalálása, amelynek első és egyben utolsó bevetése sokkolta a világot. J. Robert Oppenheimer nevéhez... több»