A Monster Hunter - Szörnybirodalom az idei év egyik nagy reménységének számít, különös tekintettel a jelenleg kialakult helyzet miatt, az első kritikák pedig már be is futottak.

Paul W.S. Andersonnak nem igazán sikerült lenyűgöznie az utóbbi években a nézőket, a rendező neve valószínűleg a legtöbbek számára A kaptár filmek kapcsán lehet ismerős, amelyek egyre szűkülő rajongói tábort tudhatnak magukénak. Anderson ezúttal is Milla Jovovichot szerződtette legújabb filmje főszerepére. A Rotten Tomatoes portálon jeleneg 58 százalékos értékelést tudhat magának a film, de lássuk egy kicsit részletesebben, mit gondolnak a Szörnybirodalomról maguk a kritikusok.

“Anderson legújabb filmje pontosan az, amire számíthattunk. Van benne némi eszetlenség, néha szöveg is megbicsaklik, de ettől függetlenül egész biztosan siker lesz” - írja Meagan Navarro a Bloody Disgusting kritikusa.

“A Szörnybirodalom egyfajta buta szórakozást nyújt” - jegyzi meglehetősen velősen Barry Hertz a Globe and Mailtől.

“Hogy igazságosak legyünk ez a film szörnyeket és vadászokat ígér már pusztán a címében is, Anderson pedig szépen le is szállítja mindezt nekünk az elsőtől kezdve, egészen az utolsó képkockáig” - írja a Los Angeles times szerzője, Noel Murray.

“Az első harminc perc egészen rendben van, utána viszont nem tart semerre sem az egész. Milla Jovovich és Tony Jaa jobbat érdemelne, a videojáték rajongók pedig különösen” - olvasható Grance Randolph-tól.

A Monster Hunter az eredeti tervek szerint decemberben debütált volna a hazai mozikban, a koronavírus-járvány miatt azonban nagy valószínűséggel a következő év első harmadában kerül majd bemutatásra.