84 Dicsőség  (2023)

A fél világ továbbra is Wednesday-lázban ég, ami nem csoda, hiszen a The Addams Familty spin-offja nagyszerű sorozat lett. Ám még a Netflixen sem tart semmi örökké, így több heti megingathatatlan uralom után bekövetkezett az, amire azért már lehetett számítani: jött egy másik sorozat, amely letaszította Wednesdayt a trónról.

A Wednesday tavaly novemberben debütált a legnagyobb streaming szolgáltató kínálatában és igazi rekorder lett, hiszen világszerte nagyjából mindenki ezt nézte. De lassan elmúlik az újdonság varázsa és jönnek a még újabb sorozatok. Ezek között pedig akadt egy, amely már le is körözte nézettségben.

Ez pedig nem más, mint a dél-koreai Dicsőség. Egy hamisítatlan bosszú-thrillerről van szó, amelynek főszereplője Moon Dong-eun tanárnő. Gyerekkorában nem csak zaklatták osztálytársai, de olykor fizikailag is bántalmazták. Ezt a traumát egész életében magával cipelte, de egy nap úgy dönt, hogy véget vet neki. Bosszút esküszik egykori bántalmazói vezetője ellen, aki felnőve meteorológusként dolgozik és talán már el is felejtette a sok kegyetlenkedést, amit gyerekként elkövetett. A tanárnő célja, hogy emlékeztesse rá.

A Dicsőség az elmúlt időszakban ha nem is sokkal, de lekörözte a Wednesdayt. Míg utóbbi január 2-8. között 81,48 millió órányi játékidőt produkált világszerte, addig a Dicsőség ugyanebben az időszakban 82,48 millió órányi játékidőt.

A sorozat első évada érhető el jelenleg a Netflixen, de a tervek szerint márciusban debütál majd a második évad.