A Jason Momoa főszereplésével készült Aquaman és az elveszett királyság kiábrándító bevételi eredményeket produkál, nem tudta elérni 2018-as elődjének sikerét, és a Warner Bros. és a DC Studios negyedik egymást követő bukása lett 2023-ban, írja a Variety.

A 205 millió dolláros költségvetésű film mindössze 19,5 millió dollárt keresett a hétvégén Észak-Amerikában, és becslések szerint 26 millió dollárt hoz majd az újév napjáig, így két hét után 84 millió dollárra rúg a hazai és 258 millió dollárra a globális összbevétele.

Ezzel szemben Timothée Chalamet Wonkája visszavette a kasszasikerlista első helyét, 23,9 millió dollárt keresett a hétvégén és 31 millió dollárt újév napjáig, ami összesen 142 millió dollárt jelent az Észak-amerikai és 386,9 millió dollárt világszerte.

Figyelemre méltó, hogy a helyen a Universal és az Illumination Kacsalábon című filmje lett a harmadik legsikeresebb produkció a tengerentúlon a hétvégén, a 4. helyet a The Color Purple szerezte meg, amely az első héten 50 millió dolláros bevételt ért el, míg az Imádlak utálni című vígjáték az ötödik helyet kaparintotta meg.

Az Aquaman 2 már itthon is látható, és több mint 80 millió forintos bevételt hozott.

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Az óceán ritkán nyugodt! Ezért soha nem pihenhet meg az óceánok hét királyságának uralkodója. Black Manta tett már kísérletet Aquaman, a világ tengereinek urának (Jason... több»