Ez a horrorfilm még Stephen Kingnek is túl sok voltA kép forrása: Millions of Celebs

Bizony, még a horror egyik legnagyobb kortárs alakjának sem fér bele minden.

Stephen Kinget méltán emlegetik a horror műfajánk legnagyobbjai között, tucatszámra készültek filmek és sorozatok a művei alapján, és ő maga is nagy filmrajongó. A szerzővel a népszerű horror rendező, Eli Roth (The Green Inferno) beszélgetett az AMC talkshow-jában, ahol egyebek mellett arról is szó volt, melyik volt az a film, ami még King számára is egyszerűen túl sok volt.

"Akkor láttam először az Ideglelést, amikor begyógyszerezve feküdtem a kórházban. A gyerekem hozta be a kazettát, mondván, hogy van itt egy film, amit látnom kell, de a felénél meg kellett kérnem, hogy kapcsolja ki, mert túl félelmetes" - árulta el, és hát aki látta a filmet, illetve végig bírta nézni, az valószínűleg egyet tud érteni ezzel az állásponttal.

Az Idegelés a bemutatását követően eltelt több mint húsz évben a zsáner megkerülhetetlen darabja lett, és újra meghonosította a found footage műfaját, arról nem is beszélve, hogy a fillérekből forgatott produkció közel 250 millió dollárt termelt világszerte. 

70 Ideglelés  (1999)

horror | misztikus

1994-ben egy októberi napon három egyetemista elhatározza, hogy filmet készítenek a hírhedt Blair-i boszrokányról, azonban nyom nélkül eltűnnek az erdőben. A kézkikamerájuk egy... több»