A legnagyobb hollywoodi sztárok szinte mindig kérnek egy záradékot egy filmes szerződésbe, ez alól pedig maga Keanu Reeves (legutóbbi szerepei a cikkünk galériájában) sem kivétel.

A Variety magazinnak adott interjúban Reeves elmondta, hogy ha szerződést köt egy produkcióval, akkor mindig belefoglaltatja a záradékba, hogy a jeleneteinél nem alkalmazhatnak digitális szerkesztést. A színész ezt azzal magyarázta, hogy egy alkalommal előfordult, hogy a vágás során a szerepe annyira megváltozott, hogy egyáltalán nem volt megelégedve a végeredménnyel.

“Nem bánom, ha valaki kivesz egy mozzanatot a vágás során, de évekkel ezelőtt, a 2000-es évek elején, vagy lehet, hogy a 90-es években, megváltoztattak egy filmet, amiben szerepeltem úgy, hogy egyáltalán nem tetszett” - mondta Reeves.

“Csak arra tudtam gondolni, hogy olyan lett az egész, mintha nem is kellene benne szerepelnem” - tette hozzá a színész.

“Amikor szerepet vállalsz egy filmben, tudod, hogy meg fogják szerkeszteni a jeleneteid, de részt veszel benne. Ha deepfake-világába sodródsz, akkor elveszted minden nézőpontodat. Ez ijesztő. Érdekes lesz látni, hogy az emberek hogyan kezelik ezeket a technológiákat. Kulturális, szociológiai hatásaik vannak, és bizonyos fajokat tanulmányoznak. Rengeteg adat van a viselkedés mintákról” - mondta Reeves.

“Az emberek ezekkel az eszközökkel nőnek fel: Már olyan zenét hallgatunk, amelyet a Nirvana stílusában mesterséges intelligencia készít, létezik az NFT digitális művészet. Király, mintha azt mondanánk: Nézd, mit tudnak csinálni a cuki gépek! De egy korporatokrácia áll mögötte, amelyik ezeket a dolgokat irányítani akarja. Kulturálisan, társadalmilag szembesülni fogunk a valódi értékkel, vagy a nem-értékkel. És akkor mit fognak ránk erőltetni? Mit fognak nekünk bemutatni? Ez az érzékelés. Ez a látvány. És ez az irányítás és manipuláció rendszere. Térden állva nézzük a barlangfalakat és látjuk a vetítéseket, és nincs lehetőségünk hátranézni” - tette hozzá a színész.

Reeves-t legutóbb a John Wick: 4. felvonásban láthattuk, de a John Wick franchise idén érkező spin-offjában, a Ballerinában is feltűnik majd.