Ez Johnny Depp kedvenc saját szerepe, de tuti nem erre tippelnél! (videó)

Kevés annyira sokoldalú színész van mint Johnny Depp. A sztár közel negyven éves pályafutása során annyi különböző karaktert keltett már életre gyakran elképesztően magas színvonalon, hogy számon tartani is sok. De a megannyi színes karakter és emlékezetes szerep között bizony meglepődnénk, hogy neki melyik az abszolút kedvence.

Johnny Depp a legtöbbek számára Jack Sparrow-ként vonult be a mozitörténelembe. De a kalózhoz hasonlóan erős karakter volt Willy Wonka, Ollókezű Edward vagy épp Ichabod Crane is, akiket mind-mind ő keltett életre. A rajongók azt gondolhatnák, hogy a színész e híres szerepek közül kedveli valamelyiket a legjobban, de nem így van.

Még 2015-ben kérdezték meg a The Mirrornak adott interjúja során, hogy melyik is az igazán nagy kedvence minden (addigi) szerepe közül. Johnny Depp pedig nem habozott a válasszal, bár valószínűleg még a riportert is meglepte vele. Ő ugyanis azonnal rávágta, hogy a Gyors menet című brit sorozatban vállalt epizódszerepe a mindenkori legnagyobb kedvenc.

A Gyors menet egy három évadot megért brit szkeccsműsor volt, amely a jellegzetes brit sztereotípiákat mutatta be mókás formában. E sorozat utolsó epizódjában bukkant fel Johnny Depp is még 1997-ben, aki egy amerikai turistát alakított. Karaktere épp egy brit ruhaszalonba tévedt be, ahol öltönyt szeretett volna vásárolni, ám az ott dolgozó két eladó finoman szólva sem volt segítőkész vele szemben.

Érdekesség, hogy Johnny Depp annyira kedveli ezt a rövidke szerepét, hogy azóta több más filmjében is előszeretettel sütött el idézeteket belőle, többek közt A Karib-tenger kalózai franchise filmjeiben is.

85 Gyors menet  (1994)

vígjáték

Egy brit szkeccsműsor, mely végigveszi a britekkel kapcsolatos összes sztereotípiát.  több»