Ahogy szinte minden hollywoodi sztárnak, Keanu Reeves karrierjének is megvoltak a maga csúcsai és hullámvölgyei. A sztár napjainkban ismét virágkorát éli, amit nagyrészt a John Wick filmeknek is köszönhet, de milliók várják kíváncsian, hogy mi sül ki a karácsonykor érkező Mátrix: Feltámadásokból. De Keanu Reeves harmincöt éves filmes pályafutása során a sok jó film közé néha becsúszott egy-két feledhető produkció is.

Hogy kinek melyik a kedvenc Keanu Reeves filmje, az egyénenként változik, ahogy az is, hogy ki melyiket utálja a legjobban. Ami viszont ebben a kérdésben a legérdekesebb lehet, az maga Keanu Reeves véleménye erről. És ő nem is rejtette véka alá, melyik filmjét tartja a legkevesebbre.

2000-ben jelent meg Joe Charbanic rendező thrillere, 45991. A sztori egy hidegvérű sorozatgyilkosról szól, aki fiatal nőkre vadászik. Annyira biztos a dolgában, hogy minden kiszemelt áldozatáról előre fényképet küld a rendőröknek, hogy még azelőtt megtalálják, hogy végezne vele. De ez általában nem szokott sikerülni.

A filmben Keanu Reeves a sorozatgyilkost alakította, a következő áldozatát Marisa Tomei, míg az őt üldöző nyomozót James Spader. A szereposztás tehát elég jónak mondható, ám 45991t darabokra szedték a kritikusok és a kasszáknál is csúfosan megbukott. Ám Keanu Reeves nem is ezért tartja pályafutása legrosszabb filmjének.

Egy 2001-ben adott interjújában mesélte el, hogy eleve csak azért vállalt szerepet a filmben, mert a rendező Joe Charbanic-kel baráti viszonyt ápolt. Az eredeti megállapodás szerint azonban csak egy pici szerepet kapott volna, azt is csak azért, hogy könnyebb legyen szponzorokat találni a forgatásra. Ám ahogy múlt az idő, úgy lett szép csendben egyre nagyobb a szerepe a filmben. Ráadásul a rendező olyan szerződést írt, ami egyenesen kötelezte a színészt a szereplésre, vagyis még csak kiszállni sem tudott az egészből. Az i-re a pontot pedig az tette fel, hogy James Spader sokkal jobb gázsit tehetett zsebre a filmért…