A mandalóri továbbira tűzben tartja a rajongókat, akik már a második évad harmadik epizódjára várnak türelmetlenül. De egy picit kanyarodjunk vissza az első évadhoz, annak is az utolsó részéhez. Volt ugyanis ebben egy akciójelenet, amiről érdemes ejteni néhány szót.

A mandalóri első évadában megismerhettük a páncélkészítőt, Din Djarin klánjának vezetőjét. A karakter az első, a harmadik és a nyolcadik részben tűnt fel, a sorozat egyik legtitokzatosabb szereplője, aki az utolsó részben egymaga elbánik féltucat rohamosztagossal.

Erről a jelenetről mesélt Lauren Mary Kim, a karaktert megformáló Emily Swallow dublőre. A kaszkadőr állítása szerint nem akármilyen forgatásról volt szó, ugyanis a film készítői a tökéletességre törekedtek, ez pedig idegölő és kemény munkát jelentett.

A kaszkadőröknek már az is komoly pluszt jelentett, hogy a páncélokban kellett megküzdeniük egymással, ami bizonyosan korlátozta őket a mozgásban. Egy mindössze nagyjából félperes verekedésről van szó, ám ezt is közel félezerszer kellett felvenniük. A készítők ugyanis a lehető legtöbb szögből fel szerették volna venni a bunyót, hogy utána minden mozdulat és a lehető legjobban mutasson a filmben.

Sok akciófilmben tapasztalhattuk meg, hogy a rendezők agyonvágják a verekedős jeleneteket, ezzel álcázva, hogy a színész nem igazán tud verekedni. De A mandalóri esetében nem erről volt szó, hanem pont a fordítottjáról. Azért vették olyan sokszor és sok szögből a jelenetet, hogy minél jobban kihangsúlyozzák, mennyire jól is bunyózik a páncélkészítő.

A másik érdekesség, ami olyan látványossá tette a jelenetet, hogy a kaszkadőrök tényleg nem fogták vissza magukat. A legtöbbször úgy veszik fel az ilyen verekedéseket, hogy a néző ne lássa, hogy a szereplők valójában nem is érnek egymáshoz. Itt viszont a páncél megvédte a kaszkadőröket, akik valóban bevitték az ütéseket.