Ez volt Sylvester Stallone élete legnagyobb kihívása

Sylvester Stallone nevét a világ örökre összekötötte két leghíresebb szerepével, John Rambóval és Rocky Balboával. Utóbbi alapozta meg a színész egész karrierjét, így nem meglepő, hogy ez áll a legközelebb a szívéhez. De az már érdekesebb, hogy az egész franchise-ból melyik az a film, amire tényleg a legbüszkébb és, hogy miért.

A Rocky még 1976-ban jelent meg és 1990-ig további négy film követte. A Rocky V már sokak szerint nem volt annyira jó mint elődei, így senki sem lepődött meg, hogy hosszú időre parkolópályára került a franchise. Sőt, sokan azt gondolhatták, hogy a bokszolásból eddigre már azért jócskán kiöregedett Sylvester Stallone örökre szögre akasztotta a bokszkesztyűt. Épp csak ő maga nem gondolta így.

Olyannyira nem, hogy már ekkor formálódott a fejében egy ötlet egy hatodik Rocky mozira. Ám rajta kívül szó szerint senki sem hitt ebben az ötletben, így nagyon sokáig nem is valósulhatott meg. Erről Sylvester Stallone mesélt a hivatalos Instagram-csatornáján, ahol elárulta, hogy tizenkét éven keresztül harcolt azért, hogy a hatodik Rocky-film elkészülhessen.

Végül küzdelme győzelemmel ért véget és 2006-ban a mozikba került a Rocky Balboa. Ebben már egy kiöregedett, szinte teljesen a feledés homályába veszett Rockyt láthattunk, aki valamiért újra a reflektorfénybe kerül és arra kérik, hogy mérkőzzön meg az aktuális bajnokkal.

Kétségtelen, hogy ez a film alapozta meg az egész franchise újjászületését, amely a két Creed-moziban öltött aztán testet. De nem csak ezért büszke erre Sylvester Stallone, hanem pont azért, mert annyi nehézség és ellenállás dacára is össze tudta hozni. Ezért tartja élete legkeményebb kihívásának, nem pedig azért, mert a forgatás idején már hatvan éves volt és kőkemény edzéseket kellett végeznie, hogy megfelelő formába lendüljön.